Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα

ΑρχικήΝέαΓαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα
spot_img

cibum team

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με τη χαμηλότερη της παραγωγή οίνου από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία αφού οι αμπελώνες επλήγησαν από παγετό την άνοιξη και ασθένειες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Προέβλεψε παραγωγή 33,3 εκατ. εκατόλιτρων φέτος, μειωμένη κατά 29% και κατά 25% χαμηλότερη από τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών.

«Ο παγετός την άνοιξη μείωσε σε σημαντικό ποσοστό την παραγωγή, η οποία θα είναι ιστορικά χαμηλή, κάτω από αυτή του 1991 και του 2017», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Οι ασθένειες επιδείνωσαν τις απώλειες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η παραγωγή γαλλικού οίνου το 1991 και το 2017 είχε επίσης επηρεαστεί από σοβαρό παγετό την περίοδο της άνοιξης.

Η πρώτη πρόβλεψη του υπουργείου για την εθνική παραγωγή οίνου τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 24-30% από το 2020 σε επίπεδα μεταξύ των 32,6 εκατ. και 35,6 εκατ. εκατολίτρων. Το εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα, ή περίπου 133 συμβατικές φιάλες οίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αν και όχι με την ίδια ένταση.

Οι παραγωγοί είχαν προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι μπορεί να χαθεί το ήμισυ της παραγωγής, αν και δεν αναμένεται να υπάρξει αντίκτυπος στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω των αποθεμάτων προηγούμενης παραγωγής.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη στον κόσμο οινοπαραγωγός χώρα, πίσω από την Ιταλία, και η πρώτη στις εξαγωγές κρασιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα