ΑρχικήΝέαΓαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Γαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα

cibum team

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με τη χαμηλότερη της παραγωγή οίνου από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία αφού οι αμπελώνες επλήγησαν από παγετό την άνοιξη και ασθένειες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Προέβλεψε παραγωγή 33,3 εκατ. εκατόλιτρων φέτος, μειωμένη κατά 29% και κατά 25% χαμηλότερη από τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών.

- Advertisement -

«Ο παγετός την άνοιξη μείωσε σε σημαντικό ποσοστό την παραγωγή, η οποία θα είναι ιστορικά χαμηλή, κάτω από αυτή του 1991 και του 2017», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Οι ασθένειες επιδείνωσαν τις απώλειες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η παραγωγή γαλλικού οίνου το 1991 και το 2017 είχε επίσης επηρεαστεί από σοβαρό παγετό την περίοδο της άνοιξης.

- Advertisement -

Η πρώτη πρόβλεψη του υπουργείου για την εθνική παραγωγή οίνου τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 24-30% από το 2020 σε επίπεδα μεταξύ των 32,6 εκατ. και 35,6 εκατ. εκατολίτρων. Το εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα, ή περίπου 133 συμβατικές φιάλες οίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αν και όχι με την ίδια ένταση.

Οι παραγωγοί είχαν προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι μπορεί να χαθεί το ήμισυ της παραγωγής, αν και δεν αναμένεται να υπάρξει αντίκτυπος στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω των αποθεμάτων προηγούμενης παραγωγής.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη στον κόσμο οινοπαραγωγός χώρα, πίσω από την Ιταλία, και η πρώτη στις εξαγωγές κρασιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.