Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα

ΑρχικήΝέαΓαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα
spot_img

cibum team

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με τη χαμηλότερη της παραγωγή οίνου από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία αφού οι αμπελώνες επλήγησαν από παγετό την άνοιξη και ασθένειες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Προέβλεψε παραγωγή 33,3 εκατ. εκατόλιτρων φέτος, μειωμένη κατά 29% και κατά 25% χαμηλότερη από τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών.

«Ο παγετός την άνοιξη μείωσε σε σημαντικό ποσοστό την παραγωγή, η οποία θα είναι ιστορικά χαμηλή, κάτω από αυτή του 1991 και του 2017», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Οι ασθένειες επιδείνωσαν τις απώλειες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η παραγωγή γαλλικού οίνου το 1991 και το 2017 είχε επίσης επηρεαστεί από σοβαρό παγετό την περίοδο της άνοιξης.

Η πρώτη πρόβλεψη του υπουργείου για την εθνική παραγωγή οίνου τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 24-30% από το 2020 σε επίπεδα μεταξύ των 32,6 εκατ. και 35,6 εκατ. εκατολίτρων. Το εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα, ή περίπου 133 συμβατικές φιάλες οίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αν και όχι με την ίδια ένταση.

Οι παραγωγοί είχαν προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι μπορεί να χαθεί το ήμισυ της παραγωγής, αν και δεν αναμένεται να υπάρξει αντίκτυπος στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω των αποθεμάτων προηγούμενης παραγωγής.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη στον κόσμο οινοπαραγωγός χώρα, πίσω από την Ιταλία, και η πρώτη στις εξαγωγές κρασιού.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο