ΑρχικήΝέαΓια πρώτη φορά: Αποξηλώθηκε με δικαστική απόφαση παράνομη καλλιέργεια σταφυλιών PRISTINE

Για πρώτη φορά: Αποξηλώθηκε με δικαστική απόφαση παράνομη καλλιέργεια σταφυλιών PRISTINE

2 λεπτά ανάγνωσης

Πρώτη αποξήλωση παράνομης καλλιέργειας σταφυλιών μετά από Δικαστική Απόφαση στην Καβάλα.

Σε εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων 39/2024 και 40/2024 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποξήλωση παράνομης καλλιέργειας σταφυλιών της ποικιλίας PRISTINE. Πρόκειται για αποφάσεις, σταθμούς, καθώς με αυτές προστατεύονται πλέον από τις Δικαστικές Αρχές οι ποικιλίες αμπέλου SWEETA και PRISTINE.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, με τις αποφάσεις 39/2024 και 40/2024 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, που εκδόθηκαν κατόπιν αγωγής που άσκησε η εταιρεία «LURIBAY BUSINESS Inc», απαγορεύτηκε η αγορά, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, διακίνηση, πώληση και κάθε είδους διάθεση από τους εναγόμενους της προστατευόμενης φυτικής ποικιλίας επιτραπέζιου λευκού άσπερμου (BLANC SEEDLESS) σταφυλιού (Vitis L.) με κωδικό “ACS V 01”, (γνωστή με τις εμπορικές ονομασίες SWEETA και PRISTINE), αποκλειστική δικαιούχος επί της οποίας για την επικράτεια της Ε.Ε. είναι η εν λόγω εταιρεία.

Μάλιστα, όπως αναφερόταν στην απόφαση, οι εναγόμενοι υποχρεούνται να προβούν στην άμεση εκρίζωση των φυτών αμπέλου της προστατευόμενης ποικιλίας “ACS V 01” από τις επίδικες εκτάσεις. Διατάχθηκε επίσης, η εκρίζωση να γίνει με δαπάνες του εναγομένου εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης σε αυτόν και να παραδοθούν τα εκριζωμένα φυτά στην ενάγουσα εταιρία.

- Advertisement -

Πρόκειται για μια εξέλιξη ορόσημο, καθώς πέραν από την προστασία της εν λόγω ποικιλίας, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στις παράνομες πρακτικές διακίνησης, φύτευσης και εμπορίας ποικιλιών με αποκλειστικά δικαιώματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout