Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιαπωνέζικα εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ προσθέτουν κρέας στο μενού λόγω Φουκουσίμα

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΓιαπωνέζικα εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ προσθέτουν κρέας στο μενού λόγω Φουκουσίμα
spot_img

Ενόψει της απαγόρευσης εισαγωγής θαλασσινών από την Ιαπωνία.

Αντιμέτωπα με έλλειψη θαλασσινών βρίσκονται πολλά Ιαπωνικά εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ, ενόψει της επικείμενης απαγόρευσης εισαγωγών προϊόντων από 10 νομούς της Ιαπωνίας ως συνέπεια της απελευθέρωσης στη Θάλασσα νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κίνηση της Ιαπωνίας, παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκε από την πυρηνική εποπτεία του ΟΗΕ, αντιμετώπισε αντιδράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των τροφίμων.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ιαπωνίας, μετά την ηπειρωτική Κίνα, για εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και αλιείας. Τα ιαπωνικά εστιατόρια είναι δημοφιλή στην ειδική διοικητική περιοχή και η Ιαπωνία είναι αγαπημένος προορισμός διακοπών για πολλούς κατοίκους. Το 2022, η Ιαπωνία εξήγαγε 75,5 δισεκατομμύρια γιεν (536 εκατομμύρια δολάρια) αλιευτικών προϊόντων στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

Ο Χάρι Γιου, 42 ετών, ιδιοκτήτης του ιαπωνικού εστιατορίου Hassun, είπε στο Reuters ότι περισσότερο από το 90% των θαλασσινών που αποστέλλονται στο Χονγκ Κονγκ είναι από το Τόκιο. «Αν απαγορεύσουν τις εισαγωγές που έρχονται μέσω Τόκιο, νομίζω ότι όλα τα εστιατόρια σούσι στο Χονγκ Κονγκ θα έχουν πρόβλημα» είπε ο Yu ο οποίος αναμένει απώλεια έως και 40% για το εστιατόριό του από την απαγόρευση και είπε ότι θα προσπαθήσει να σώσει την επιχείρησή του προσθέτοντας περισσότερο κρέας στο μενού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο