Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί απαγορεύτηκαν οι τηγανητές πατάτες από το μενού των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού;

ΑρχικήΝέαΓιατί απαγορεύτηκαν οι τηγανητές πατάτες από το μενού των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού;
spot_img

Η κίνηση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων που προκάλεσε αντιδράσεις.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 να έχουν πλέον τελειώσει, οι διαγωνιζόμενοι που διέμειναν στο Ολυμπιακό Χωριό μπορεί να είχαν μια σειρά από παράπονα για το φαγητό, αλλά μια απορία παρέμεινε σίγουρα αναπάντητη: Γιατί εξαφανίστηκαν οι τηγανητές πατάτες;

Ο αποκλεισμός των τηγανητών πατατών, παγκοσμίως γνωστές ως «French fries» πυροδότησε μια συζήτηση που υπερβαίνει τις γαστρονομικές προτιμήσεις. Για πολλούς, οι τηγανητές πατάτες δεν είναι απλώς φαγητό αλλά ένα πολιτιστικό σύμβολο βαθιά ριζωμένο στη γαλλική και την παγκόσμια κουζίνα. Η απόφαση να παραλειφθούν από το μενού θεωρείται από ορισμένους ως απόκλιση από την παράδοση και ως περιττός περιορισμός.

Σύμφωνα με δημοσίευση του Guardian, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού επέλεξε να αποκλείσει τις τηγανητές πατάτες από το επίσημο μενού και να προτιμήσει πιο θρεπτικές επιλογές. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας να δοθεί έμφαση στην υγεία και την ευεξία κατά τη διάρκεια των αγώνων, αντανακλώντας την αυξανόμενη τάση για πιο υγιεινή διατροφή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Ένας από τους υπεύθυνους σεφ του χωριού, ο Charles Guilloy έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία: «Οι τηγανητές πατάτες είναι πολύ επικίνδυνες λόγω των ανησυχιών για τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τις φριτέζες. Γι αυτό και αποκλείστηκαν από το μενού», δήλωσε στους New York Times.

Για τον Charles και τον συνάδελφό του σεφ Stéphane Chicheri, το αποτύπωμα άνθρακα των Ολυμπιακών Αγώνων έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μενού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αθλητές δεν είχαν πολλές επιλογές.

Η τραπεζαρία στο Saint-Denis, βόρεια του Παρισιού, σέρβιρε περίπου 500 διαφορετικά πιάτα, με έξι καταστήματα γρήγορου γεύματος που ειδικεύονταν στην ασιατική, μεσανατολική και αφρο-καραϊβική κουζίνα.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ανάμεικτη. Ορισμένοι επικροτησαν την έμφαση στην υγεία και την ευεξία, εκτιμώντας την προσπάθεια ενθάρρυνσης καλύτερων διατροφικών συνηθειών. Άλλοι, ωστόσο, εκφράζουν απογοήτευση, θεωρώντας ότι η απουσία της τηγανητής πατάτας υπονόμευσε την πολιτιστική και γαστρονομική εμπειρία της επίσκεψης στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο