Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
19.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί αυξάνεται η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος;

ΑρχικήΝέαΓιατί αυξάνεται η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος;
spot_img

Η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος αυξάνεται ραγδαία, και αναμένεται να φτάσει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

Η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος αναμένεται να ανυψωθεί συνολικά στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Future Market Insights (FMI).

- Advertisement -

Η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα αθλητικής διατροφής θα οδηγήσει την αγορά σε ισχυρό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,8% (CAGR), με το μέγεθος της αγοράς να φτάνει τα 18,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2032, σύμφωνα με τους συντάκτες της ερευνητικής μελέτης.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τέτοια προϊόντα οφείλεται στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ισορροπημένες δίαιτες και στην αυξανόμενη κατανάλωση πρωτεΐνης για αύξηση μυικής μάζας, αύξηση της δύναμης και απώλεια βάρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έρευνα προσθέτει ότι ο αυξανόμενος επιπολασμός των χρόνιων ασθενειών λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής, τροφοδοτεί την υιοθέτηση πρωτεΐνης ορού γάλακτος στη διατροφή και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για αθλητικά συμπληρώματα διατροφής καθώς και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την υγεία, αναμένεται να ενισχύσουν την αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, επιτρέποντάς της να διαρκέσει για εβδομάδες διατηρώντας παράλληλα τη χαρακτηριστική της κατάσταση“, δήλωσε σύμφωνα με το New Food αναλυτής του FMI. “Επιπλέον, η απότομη υιοθέτηση πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε βρεφικές τροφές, θα συνεχίσει να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης”.

Με βάση τα ευρήματα της ομάδας, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική είναι οι δύο πρώτες περιοχές που αναζητούν προϊόντα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, διατηρώντας πάνω από το 60% του συνολικού μεριδίου αγοράς, ενώ χώρες όπως η Ινδία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αναμένεται να αποτελέσουν κερδοφόρες αγορές του κλάδου.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα