Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί αυξάνεται η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος;

ΑρχικήΝέαΓιατί αυξάνεται η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος;
spot_img

Η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος αυξάνεται ραγδαία, και αναμένεται να φτάσει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

Η παγκόσμια αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος αναμένεται να ανυψωθεί συνολικά στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Future Market Insights (FMI).

Η αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα αθλητικής διατροφής θα οδηγήσει την αγορά σε ισχυρό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,8% (CAGR), με το μέγεθος της αγοράς να φτάνει τα 18,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2032, σύμφωνα με τους συντάκτες της ερευνητικής μελέτης.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τέτοια προϊόντα οφείλεται στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ισορροπημένες δίαιτες και στην αυξανόμενη κατανάλωση πρωτεΐνης για αύξηση μυικής μάζας, αύξηση της δύναμης και απώλεια βάρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έρευνα προσθέτει ότι ο αυξανόμενος επιπολασμός των χρόνιων ασθενειών λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής, τροφοδοτεί την υιοθέτηση πρωτεΐνης ορού γάλακτος στη διατροφή και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για αθλητικά συμπληρώματα διατροφής καθώς και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για την υγεία, αναμένεται να ενισχύσουν την αγορά πρωτεϊνών ορού γάλακτος τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, επιτρέποντάς της να διαρκέσει για εβδομάδες διατηρώντας παράλληλα τη χαρακτηριστική της κατάσταση“, δήλωσε σύμφωνα με το New Food αναλυτής του FMI. “Επιπλέον, η απότομη υιοθέτηση πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε βρεφικές τροφές, θα συνεχίσει να δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς κατά την περίοδο πρόβλεψης”.

Με βάση τα ευρήματα της ομάδας, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική είναι οι δύο πρώτες περιοχές που αναζητούν προϊόντα πρωτεΐνης ορού γάλακτος, διατηρώντας πάνω από το 60% του συνολικού μεριδίου αγοράς, ενώ χώρες όπως η Ινδία, το Μεξικό και το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αναμένεται να αποτελέσουν κερδοφόρες αγορές του κλάδου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο