Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η ισπανική βιομηχανία κρέατος απορρίπτει το Nutriscore

ΑρχικήΝέαΓιατί η ισπανική βιομηχανία κρέατος απορρίπτει το Nutriscore
spot_img

Η ισπανική βιομηχανία κρέατος είναι «εντελώς αντίθετη» με το πρόγραμμα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας (FOP) την ώρα που η ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων περιμένει με αγωνία να δει ποιο σύστημα επισήμανσης θα προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο έτος.

Θα είναι το Nutriscore της Γαλλίας, το Nutrinform της Ιταλίας, το Keyhole της Σουηδίας, η ετικέτα του φαναριού του Ηνωμένου Βασιλείου ή ένα εντελώς νέο σχέδιο;

Μεταξύ των λόγων για τους οποίους η ANICE απορρίπτει το Nutriscore για μια υποχρεωτική διάθεση σε όλη την ΕΕ είναι η έγχρωμη κωδικοποίηση του.

«Τα σχήματα διατροφικής επισήμανσης που χρησιμοποιούν χρωματικούς κώδικες, όπως το Nutri-Score, εστιάζουν σε αρνητικά θρεπτικά συστατικά. Αφήνουν κατά μέρος τη συνολική διατροφική συμβολή των τροφίμων, διακρίνοντας τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά»», εξηγεί ο τεχνικός επικεφαλής της ισπανικής βιομηχανίας κρέατος.

Διατυπώνει δε την άποψη ότι όλα τα τρόφιμα διαδραματίζουν «σημαντικό ρόλο» στη διατροφή και τα προϊόντα κρέατος δεν διαφέρουν αφού παρέχουν πολλαπλά θρεπτικά πλεονεκτήματα, όπως βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, τα οποία είναι σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού και την ευημερία του ατόμου.

Σχολίασε δε αρνητικά το γεγονός ότι τα βιομηχανικά τρανς λιπαρά οξέα – που περιέχονται στα σκληρυμένα φυτικά λίπη – δεν λαμβάνονται υπόψη.

Επίσης, αμφισβητεί την κατηγοριοποίηση των προϊόντων της ετικέτας, πολλά από τα οποία κρίνονται «άδικα» με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το κρέας, το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο