Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η ισπανική βιομηχανία κρέατος απορρίπτει το Nutriscore

ΑρχικήΝέαΓιατί η ισπανική βιομηχανία κρέατος απορρίπτει το Nutriscore
spot_img

Η ισπανική βιομηχανία κρέατος είναι «εντελώς αντίθετη» με το πρόγραμμα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας (FOP) την ώρα που η ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων περιμένει με αγωνία να δει ποιο σύστημα επισήμανσης θα προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο έτος.

Θα είναι το Nutriscore της Γαλλίας, το Nutrinform της Ιταλίας, το Keyhole της Σουηδίας, η ετικέτα του φαναριού του Ηνωμένου Βασιλείου ή ένα εντελώς νέο σχέδιο;

Μεταξύ των λόγων για τους οποίους η ANICE απορρίπτει το Nutriscore για μια υποχρεωτική διάθεση σε όλη την ΕΕ είναι η έγχρωμη κωδικοποίηση του.

«Τα σχήματα διατροφικής επισήμανσης που χρησιμοποιούν χρωματικούς κώδικες, όπως το Nutri-Score, εστιάζουν σε αρνητικά θρεπτικά συστατικά. Αφήνουν κατά μέρος τη συνολική διατροφική συμβολή των τροφίμων, διακρίνοντας τα τρόφιμα σε «καλά» και «κακά»», εξηγεί ο τεχνικός επικεφαλής της ισπανικής βιομηχανίας κρέατος.

Διατυπώνει δε την άποψη ότι όλα τα τρόφιμα διαδραματίζουν «σημαντικό ρόλο» στη διατροφή και τα προϊόντα κρέατος δεν διαφέρουν αφού παρέχουν πολλαπλά θρεπτικά πλεονεκτήματα, όπως βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, τα οποία είναι σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού και την ευημερία του ατόμου.

Σχολίασε δε αρνητικά το γεγονός ότι τα βιομηχανικά τρανς λιπαρά οξέα – που περιέχονται στα σκληρυμένα φυτικά λίπη – δεν λαμβάνονται υπόψη.

Επίσης, αμφισβητεί την κατηγοριοποίηση των προϊόντων της ετικέτας, πολλά από τα οποία κρίνονται «άδικα» με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το κρέας, το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκαλιού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα