Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί ο κιμάς σε συσκευασία με κενό αέρος, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

ΑρχικήΝέαΓιατί ο κιμάς σε συσκευασία με κενό αέρος, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
spot_img

Η όχι και τόσο δημοφιλής συσκευασία της Sainbury’s και τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης διαδικασίας σχεδιασμού.

Νωρίτερα φέτος η Sainsbury’s ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας, πιο βιώσιμης συσκευασίας κιμά στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κενό αέρος, η οποία αναμένεται να εξοικονομεί 450 τόνους πλαστικού κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευασία περιέχει την ίδια ποσότητα μοσχαρίσιου κιμά, αλλά έχει μειωθεί σε μέγεθος, γεγονός που επιτρέπει επίσης στα υποκαταστήματα να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά το χώρο του ψυγείου και της κατάψυξης.

Παρά το γεγονός ότι η Sainsbury’s διαφήμισε αυτή την καινοτομία της σαν κάτι θετικό, οι καταναλωτές είχαν διαφορετική άποψη για τις νέες συσκευασίες με κενό αέρος.

Στο Twitter τον Απρίλιο πλήθος ανθρώπων εξέφρασαν τη γνώμη τους, χαρακτηρίζοντας τη νέα συσκευασία είτε πολύ μικρή, είτε σαν ιατρικό προϊόν, ακόμα και αηδιαστική τη χαρακτήρισαν, ενώ τόνισαν είναι η συσκευασία είναι δύσχρηστη καθώς ο κιμάς βγαίνει δύσκολα.

Και δεν ήταν μόνο οι καταναλωτές που είχαν αυτή την άποψη, αλλά και ειδικοί, όπως ο Robert Lilienfeld, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας βιώσιμων συσκευασιών  SPRING, ο οποίος σε άρθρο του στο Packaing Europe εξέφρασε την άποψή τους ως προς το γιατί δεν θεωρεί αυτή τη συσκευασία πετυχημένη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο του, σε πρώτη φάση η συσκευασία δίνει στον μοσχαρίσιο κιμά μια μη ελκυστική για τους καταναλωτές εμφάνιση, αφού ο κιμάς αποκτά στην όψη του ένα μωβ χρώμα. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση των πωλήσεων, το οποίο θα είχε αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη σπατάλη τροφίμων, που αναιρεί όλες τις οικολογικές δεσμεύσεις της εταιρείας ως το σημείο αναφοράς έτος 2025.

Επιπρόσθετα, ενώ ο στόχος που προβάλλεται είναι τα πλεονεκτήματα βιωσιμότητας, ο Lilenfeld σημειώνει πως πέραν αυτού τα οφέλη στους καταναλωτές δεν είναι εμφανή, δεδομένου ότι οι περισσότεροι παρατήρησαν πως η συσκευασία εκτός από μη ελκυστική είναι και δύσχρηστη.

Για τον Lilenfeld, σύμφωνα με το άρθρο του στο Packaging Europe, ένας βασικός παράγοντας για μια επιτυχημένη βιώσιμη συσκευασία είναι οι καταναλωτές να αντλούν από αυτήν την αξία του προϊόντος για την οποία πληρώνουν, το οποίο υπόκειται σε έναν συνδυασμό τεχνικών μάρκετινγκ, λειτουργιών, κόστους και περιβαλλοντικών οφελών. 

Επιπλέον, το σχέδιο για την συσκευασία πρέπει να γίνεται με άξονα ένα πιο μακροπρόθεσμο πλάνο, το οποίο προοδευτικά θα γίνεται καλύτερο και δεν θα στηρίζεται σε μεμονωμένες προσεγγίσεις.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα