Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γρίπη των πτηνών: Ο κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο – Νέα στοιχεία από το ECDC

ΑρχικήΝέαΓρίπη των πτηνών: Ο κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο - Νέα στοιχεία από το ECDC
spot_img

Υψηλότερος κίνδυνος μόλυνσης εργαζομένων σε μολυσμένες εγκαταστάσεις πουλερικών.

Ενώ η Ήπειρος έχει τεθεί σε συναγερμό για την γρίπη των πτηνών και εκπρόσωποι των πτηνοτροφικών συνεταιρισμών «ΠΙΝΔΟΣ» και «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ» συναντήθηκαν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για λήψη μέτρων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τα κρούσματα σε ανθρώπους.

Στις ΗΠΑ τρία νέα κρούσματα ζωονοσογόνου γρίπης των πτηνών A(H5) έχουν αναφερθεί στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε εννέα τον Οκτώβριο 2024 και σε 39 από την αρχή του 2024. Τα νέα κρούσματα είναι άτομα που εργάζονται σε εγκαταστάσεις με μολυσμένα πουλερικά, ενώ τα 20 από τους 39 συνολικά ήταν άτομα που εκτέθηκαν σε γαλακτοπαραγωγά βοοειδή που είχαν μολυνθεί, ή εικάζεται ότι έχουν μολυνθεί, με A(H5N1) και 18 ήταν εργαζόμενοι που εκτέθηκαν σε εστίες HPAI A(H5) σε πτηνοτροφεία. Ένα άτομο δεν είχε γνωστή έκθεση σε ζώα.

 Σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, ο κίνδυνος για το γενικό πληθυσμό παραμένει χαμηλός και δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Υψηλότερος κίνδυνος μόλυνσης υπάρχει για όσους εκτίθενται σε μολυσμένα πουλερικά, βοοειδή ή άλλα δυνητικά μολυσμένα κατοικίδια ή άγρια ​​ζώ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο