Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Honey truffle: Νέο γλυκαντικό από τρούφα

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνHoney truffle: Νέο γλυκαντικό από τρούφα
spot_img

Αναμένεται να αλλάξει το “παιχνίδι” στον κλάδο των γλυκαντικών.

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ για την ασπαρτάμη, η εταιρεία Mycotechnology με έδρα την Καλιφόρνια λανσάρει γλυκαντικό με βάση την τρούφα και πιο συγκεκριμένα από το είδος honey truffle. Οι τρούφες μελιού, είναι γνωστές για τη γλυκύτητα τους. Το μανιτάρι, γνωστό πιο επιστημονικά Mattirolomyces terfezioides, είναι ένα είδος λευκής τρούφας που βρίσκεται κυρίως στην Ουγγαρία, κάτω από χαρουπιές κατά μήκος του ποταμού Δούναβη, όπου το έδαφος είναι αμμώδες και ελαφρώς αλκαλικό. Οι τρούφες μελιού είναι μια φυσική προσθήκη σε γλυκά πιάτα, όπως το παγωτό και τα επιδόρπια πανακότα . Η τρούφα αυτή καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1588 όταν ένας Ούγγρος δικαστής διέταξε να προστατευτεί ένα συγκεκριμένο δάσος, λόγω της παρουσίας αυτών των ειδικών μανιταριών.

Η MycoTechnology λέει ότι η γλυκιά πρωτεΐνη από το Koney Traffle είναι η πρώτη του είδους της. Μπορεί να προσφέρει μια έντονη, φυσική γλυκύτητα χωρίς την παρατεταμένη επίγευση των κοινών υποκατάστατων ζάχαρης.

«Η πρώτη στο είδος της ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για την κυκλοφορία του γλυκαντικού τρούφας μελιού, μιας εναλλακτικής λύσης που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά που θα μπορούσε να μειώσει την παγκόσμια κατανάλωση ζάχαρης και να οδηγήσει σε ένα πιο υγιεινό μέλλον», αναφέρει το δελτίο τύπου της εταιρείας. Και προσθέτει: «Στον εντοπισμό και την απομόνωση της γλυκιάς πρωτεΐνης, η MycoTechnology συνεχίζει να αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία της για να αξιοποιήσει την ευελιξία των μυκήτων και να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του συστήματος τροφίμων».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα