ΑρχικήΝέαΗ απάντηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη απόφαση του Δικαστηρίου για τη διαμάχη...

Η απάντηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στη απόφαση του Δικαστηρίου για τη διαμάχη με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) ανακοίνωσε ότι κέρδισε δικαστική μάχη κατά της Heineken NV και διεκδικεί αποζημίωση άνω των 160 εκατ. ευρώ.

 Με ανακοίνωσή της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης έκανε γνωστή την απόφαση Ολλανδικού δικαστηρίου με την οποία δικαιώθηκε στη διαμάχη με τη Heineken και την θυγατρική της Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην αγωγή που κατέθεσε καταλογίζοντας στην Heineken N.V. την ευθύνη για την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της θυγατρικής της, Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (ΑΛΦΑ, Μάμος, Νύμφη, Heineken, Amstel, κ.α.) στην Ελλάδα.

- Advertisement -

“Η αγωγή που κατέθεσε η ΖΜΘ το 2017, ξεπέρασε με επιτυχία όλα τα δικονομικά κωλύμματα που προέβαλε η Heineken, ανοίγοντας το δρόμο για τον υπολογισμό του ύψους της αποζημίωσης την οποία θα πρέπει να καταβάλλουν από κοινού η Heineken και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με την ΖΜΘ να διεκδικεί αποζημιώσεις άνω των 160 εκατομμυρίων ευρώ” ανέφερε η ΖΜΘ.

     Η θέση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

- Advertisement -

   Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

   «H απόφαση που ανακοινώθηκε στις 23/10 είναι καθαρά τεχνική και διαδικαστική πάνω σε μια υπόθεση και απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού από το 2014.

- Advertisement -

   Δεν έχει ακόμη γίνει κάποια ακρόαση πάνω στην ουσία της υπόθεσης. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εξετάσει το τελικό κείμενο της απόφασης και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της.»

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.

Φαγητό στις διακοπές: Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει μικρά “κόλπα” για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων σε παραλίες, ξενοδοχεία, ταξίδια και εστιατόρια.