ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΗ Delivery Hero μπαίνει στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι - Άλμα 10% των...

Η Delivery Hero μπαίνει στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι – Άλμα 10% των μετοχών της

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Delivery Hero σχεδιάζει IPO της εταιρείας στη Μέση Ανατολή και οι μετοχές της σημειώνουν σημαντική αύξηση.

Η Ευρωπαϊκή εταιρεία διανομής τροφίμων Delivery Hero δηλώνει ότι σχεδιάζει να εισαγάγει στο χρηματιστήριο του Ντουμπάι την επιχείρησή της στη Μέση Ανατολή, Talabat, μέχρι το τέλος του έτους.

- Advertisement -

Στη σύντομη ανακοίνωση της, η Delivery Hero ανέφερε ότι «προετοιμάζει την εισαγωγή της επιχείρησης Talabat στη χρηματοπιστωτική αγορά του Ντουμπάι» κατά το τέταρτο τρίμηνο.

«Η εισαγωγή μπορεί να επιδιωχθεί μέσω μιας δευτερογενούς πώλησης μετοχών από την Delivery Hero, η οποία θα διατηρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό της τοπικής εισηγμένης οντότητας μετά από μια δημόσια εγγραφή», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

- Advertisement -

Οι μετοχές της Delivery Hero σημείωσαν άλμα σχεδόν 10% την Πέμπτη με αφορμή την είδηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) της Talabat, επεκτείνοντας τα κέρδη από νωρίτερα στη συνεδρίαση εν μέσω μιας ευρύτερης ανόδου των ευρωπαϊκών μετοχών.

Η εταιρεία δεν γνωστοποίησε αποτίμηση, στόχο τιμής μετοχής, όγκο μετοχών που θα εισαγάγει ή συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πέραν της ένδειξης του τέταρτου τριμήνου.

Η Talabat δραστηριοποιείται σε όλη τη Μέση Ανατολή σε χώρες όπως το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή για την Delivery Hero, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 28% των συνολικών εσόδων της εταιρείας κατά το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν ξεχωριστά την Πέμπτη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μύγες σε μία στις δύο κουζίνες εστιατορίων – Ο κίνδυνος για την ασφάλεια των τροφίμων και οι τρόποι πρόληψης

Πάνω από 130 παθογόνα, όπως Salmonella και Campylobacter, έχουν καταγραφεί σε οικιακές μύγες. Δείτε πώς προλαμβάνεται ο κίνδυνος.

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.