Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η δίαιτα 5:2 εκτός από σημαντική απώλεια βάρους κάνει καλό και στον διαβήτη σύμφωνα με νέα μελέτη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΗ δίαιτα 5:2 εκτός από σημαντική απώλεια βάρους κάνει καλό και στον διαβήτη σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευεργετικά αποτελέσματα της δίαιτας του Μάικλ Μόσλει 5:2.

Η δίαιτα 5:2 προτείνει να τρώτε  ό,τι θέλετε για πέντε ημέρες την εβδομάδα, και στη συνέχεια να μειώσετε δραματικά τις θερμίδες για τις άλλες δύο εστιάζοντας περισσότερο στο πώς τρώτε παρά στο τι τρώτε. Σύμφωνα με το site Fast diet είναι εύκολο να συμμορφωθείτε με ένα καθεστώς που σας ζητά μόνο περιστασιακά να περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων σας. Να υπενθυμίσουμε ότι εμπνευστής της δίαιτας 5:2 είναι ο Βρετανός παρουσιαστής-διατροφολόγος Μάικλ Μόσλει, του οποίου ο πρόσφατος θάνατος  στη Σύμη συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -

Στη δίαιτα 5:2 δεν υπάρχουν περιορισμοί στα είδη των τροφίμων ωστόσο το να τρως «κανονικά» δεν σημαίνει ότι μπορείς να φας οτιδήποτε. Εάν καταναλώνετε πρόχειρο φαγητό, τότε πιθανότατα δεν θα χάσετε καθόλου βάρος, ή μπορεί και να πάρετε κιλά.

Η αποτελεσματικότητα της δίαιτας 5:2 έχει αποδειχτεί και σε μελέτες και μάλιστα βελτιώνει τη γλυκόζη αίματος νηστείας και προσφέρει ευεργετικές αλλαγές στις αξιολογήσεις της υποκειμενικής όρεξης νηστείας.

Τώρα νέα πειραματική μελέτη σε 405 υπέρβαρους και παχύσαρκους συμμετέχοντες με πρώιμο διαβήτη τύπου 2 διαπίστωσε ότι ένα πρόγραμμα διαλείπουσας νηστείας 16 εβδομάδων, που αποτελείται από δύο μη διαδοχικές ημέρες νηστείας (500 θερμίδες για τις γυναίκες και 600 για τους άνδρες) και πέντε ημέρες συνήθους πρόσληψης την εβδομάδα και δίαιτα αντικατάστασης γεύματος (5:2 MR ) θα μπορούσε να βελτιώσει τα γλυκαιμικά αποτελέσματα και την απώλεια βάρους, ενώ βελτίωσε επίσης την αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια και την HDL-C. επίπεδα. Επομένως, μία διατροφή 5:2 μπορεί δυνητικά να χρησιμεύσει ως μια αποτελεσματική αρχική παρέμβαση στον τρόπο ζωής αντί για αντιδιαβητικά φάρμακα για διαβήτη τύπου 2 πρώιμου σταδίου.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα