Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα θέμα στα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης

ΑρχικήΝέαΗ ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα θέμα στα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης
spot_img

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική ελαιοπαραγωγή επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοπαραγωγή και στη συνακόλουθη άνοδο των τιμών του λαδιού επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία. Ειδικότερα η εφημερίδα La Croix σε αφιέρωμα της υπό τον τίτλο “«Δεν έχουμε πια χειμώνα»: στην Ελλάδα οι ελιές σπανίζουν” παρουσιάζει μαρτυρίες ελαιοκαλλιεργητών και άλλων ειδικών για τις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της θερμοκρασίας στην παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στα μέσα Νοεμβρίου, το θερμόμετρο εξακολουθούσε να δείχνει πάνω από 15°C στην περιοχή της Χαλκιδικής.

«Αυτή τη στιγμή οι θερμοκρασίες θα έπρεπε να είναι στους 10 βαθμούς», εξηγεί ο Νίκος Ανοιξάς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς, ενώ ένας ελαιοπαραγωγός από τη βόρεια Ελλάδα εξηγεί ότι «οι βροχοπτώσεις είναι έντονες και σύντομες, το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται για τον εμπλουτισμό του εδάφους».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα «οι κολοσσοί του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία και Ισπανία, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, ανεβάζοντας τις τιμές του ελαιολάδου και των ελιών.

Σημειώνεται επίσης ότι η μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο, η Ισπανία είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2022 και η φετινή ξηρασία έχει επιδεινώσει το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ, η παραγωγή ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να μειωθεί κατά 39% το 2022-2023 σε σύγκριση με το 2021-2022.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο