Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα θέμα στα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης

ΑρχικήΝέαΗ ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα θέμα στα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης
spot_img

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική ελαιοπαραγωγή επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας.

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοπαραγωγή και στη συνακόλουθη άνοδο των τιμών του λαδιού επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία. Ειδικότερα η εφημερίδα La Croix σε αφιέρωμα της υπό τον τίτλο “«Δεν έχουμε πια χειμώνα»: στην Ελλάδα οι ελιές σπανίζουν” παρουσιάζει μαρτυρίες ελαιοκαλλιεργητών και άλλων ειδικών για τις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της θερμοκρασίας στην παραγωγή της επιτραπέζιας ελιάς.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στα μέσα Νοεμβρίου, το θερμόμετρο εξακολουθούσε να δείχνει πάνω από 15°C στην περιοχή της Χαλκιδικής.

«Αυτή τη στιγμή οι θερμοκρασίες θα έπρεπε να είναι στους 10 βαθμούς», εξηγεί ο Νίκος Ανοιξάς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς, ενώ ένας ελαιοπαραγωγός από τη βόρεια Ελλάδα εξηγεί ότι «οι βροχοπτώσεις είναι έντονες και σύντομες, το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται για τον εμπλουτισμό του εδάφους».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα «οι κολοσσοί του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία και Ισπανία, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, ανεβάζοντας τις τιμές του ελαιολάδου και των ελιών.

Σημειώνεται επίσης ότι η μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο, η Ισπανία είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2022 και η φετινή ξηρασία έχει επιδεινώσει το πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ, η παραγωγή ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να μειωθεί κατά 39% το 2022-2023 σε σύγκριση με το 2021-2022.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα