ΑρχικήΝέαΗ Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην Ταϊβάν με μενού...

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην Ταϊβάν με μενού εμπνευσμένο από τη μακεδονική κουζίνα

2 λεπτά ανάγνωσης

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελληνική ομάδα στον γαστρονομικό διαγωνισμό «Taipei International Culinary Challenge 2024».

Το χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό «Taipei International Culinary Challenge 2024» στην Ταϊβάν κέρδισε η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece. Στον διαγωνισμό, που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ταϊπέι, συμμετείχαν οκτώ επιλεγμένες ομάδες από ισάριθμες χώρες από όλο τον κόσμο. Η ελληνική αποστολή είχε να παρουσιάσει ένα μενού τριών πιάτων. Το μενού με το οποίο διαγωνίστηκε και κέρδισε τη διάκριση είχε επιρροές από τη μακεδονική κουζίνα, επιδεικνύοντας στοιχεία από τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.

- Advertisement -

Τα μέλη της Culinary Team Greece που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι: Team Captain Μαρίνος Χονδρολίδης, Pastry chef Αρχοντία Πασχαλίδου και Team member Άκης Ράγκος. «Η Culinary Team Greece επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και ομαδικότητα κατάφερε, σε έναν υψηλών απαιτήσεων διαγωνισμό να διακριθεί, διαδίδοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας διεθνώς» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σύνδεση μεταξύ χαρακτηριστικών αυτισμού και διατροφής της μητέρας στην εγκυμοσύνη διαπιστώνει μελέτη ελληνικών Πανεπιστημίων

Νέα ελληνική έρευνα εξετάζει πώς η μεσογειακή διατροφή στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με χαρακτηριστικά του αυτισμού στην προεφηβική ηλικία.

Στο μικροσκόπιο οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ: Νέο σύστημα αξιολόγησης της εποπτείας για την ασφάλεια τροφίμων (ΚΥΑ 56443/2026)

Η ΚΥΑ 56443/2026 θεσπίζει νέο σύστημα αξιολόγησης του ΕΦΕΤ με δείκτες απόδοσης, στόχους και ετήσια αξιολόγηση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Σχεδόν 60 χώρες και η Ελλάδα, εμπλέκονται στο σκάνδαλο μεγάλης βιομηχανίας κρέατος – 176 follow-ups στο RASFF και συνεχείς ανακλήσεις

Η ευρωπαϊκή έρευνα επεκτείνεται με διαρκή updates, νέες χώρες, νέα προϊόντα και επίσημες ανακλήσεις λόγω άγνωστης μικροβιολογικής κατάστασης.