Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η «επέλαση» του φιστικοβούτυρου στην Ελληνική οικογένεια.

ΑρχικήΝέαΗ «επέλαση» του φιστικοβούτυρου στην Ελληνική οικογένεια.
spot_img

cibum team

Η στροφή των Ελλήνων στο φιστικοβούτυρο είναι πλέον γεγονός. Στη ζωή μας μπήκε πριν πολλά χρόνια, «ύπουλα» μέσα από τις ταινίες του Hollywood. Τότε που βλέπαμε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Νταϊαν Κίτον να το καταναλώνουν με μανία στο πρωινό…. Αλλά τότε, ποιος μπορούσε να συγκριθεί με το μέλι από το χωριό και τις μαρμελάδες της μαμάς, που ανακατεύονταν θαυμάσια με το βούτυρο πάνω στο χωριάτικο ψωμάκι… άσε που και η υφή του μας αποθάρρυνε λόγω της τραχύτητας της. Σήμερα όμως, η αντίληψη για το νόστιμο άλειμμα άλλαξε άρδην. Θες η πανδημία, που ο εγκλεισμός στο σπίτι μας οδήγησε στην αναζήτηση νέων γαστρονομικών εμπειριών, θες η στροφή στη vegan και υγιεινή διατροφή, θες η αναζήτηση τροφών με υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, εκτός του κρέατος, είναι και οι celebrities chef  που το έχουν περί πολλού το πιστέψαμε και το υιοθετήσαμε. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πωλήσεις του, έχουν εκτοξευθεί. Το 2020 καταναλώθηκαν 542.445 κιλά φυστικοβούτυρο τα οποία σε αξία πλησίασαν τα 5.047.000€ σημειώνοντας αύξηση σε όγκο πωλήσεων της τάξης του 61,7% σε σχέση με το 2019!!!

Περρισότερο από μισό τόνο φιστικοβούτυρο κατανάλωσαν οι Έλληνες το 2020

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα