Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Φοντάνα Ντι Τρέβι, έγινε «πισίνα ντι Τρέβι» για να μπορούν να ρίχνουν τα κέρματα οι τουρίστες

ΑρχικήΝέαΗ Φοντάνα Ντι Τρέβι, έγινε «πισίνα ντι Τρέβι» για να μπορούν να ρίχνουν τα κέρματα οι τουρίστες
spot_img

Προσωρινά οι τουρίστες ρίχνουν κέρματα σε μία μικρή πισίνα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Η αρμόδια υπηρεσία του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, βρήκε μια προσωρινή λύση ανάγκης για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των τουριστών, χωρίς να διακόψει τον καθαρισμό του ιστορικού σιντριβανιού Φοντάνα ντι Τρέβι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

- Advertisement -

Τις δυο τελευταίες εβδομάδες, το σιντριβάνι έχει αδειάσει και τα μάρμαρά του καθαρίζονται από ειδικευμένα συνεργεία. Ακριβώς κάτω από τα σκαλιά της Φοντάνα ντι Τρέβι, τοποθετήθηκε μια μικρή, τετράγωνη πισίνα, στην οποία οι τουρίστες μπορούν να ρίχνουν κέρματα, όπως προβλέπει η παράδοση, κάνοντας μια ευχή για την προσωπική τους ζωή ή για να επιστρέψουν στη Ρώμη.

Όλα αυτά, εν αναμονή των μόνιμων αλλαγών, σε αυτόν τον ιστορικής σημασίας χώρο: σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ξύλινο υπερυψωμένο πέρασμα, μπροστά από το σιντριβάνι και να περιοριστεί ο αριθμός των τουριστών που θα μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά. Στα σχέδια του δήμου της Ρώμης συμπεριλαμβάνεται επίσης η επιβολή εισιτηρίου 2,5 ευρώ για την αντιμετώπιση του υπερτουρισμού.

Η προσωρινή αυτή λύση, με την τοποθέτηση μιας μικρής πισίνας, προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι -όπως γράφουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- θεωρούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή, κυρίως από αισθητικής απόψεως, δεν ενδείκνυται για ένα τόσο δημοφιλές και πολύτιμο μνημείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα