Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025
9.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γενική συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οίνου και Αμπέλου

ΑρχικήΝέαΗ Γενική συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οίνου και Αμπέλου
spot_img

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος απηύθυνε σήμερα 21 Μαρτίου χαιρετισμό σε εκδήλωση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υφυπουργός ανέφερε πως η Κυβέρνηση, είναι συνεπής στη στρατηγική της για στήριξη των Ελλήνων παραγωγών και αυτό κάνει και στην περίπτωση του οινοποιητικού κλάδου. Υπογράμμισε ακόμη, ότι το ΥΠΑΑΤ στηρίζει έμπρακτα, μέσω και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι απλοί παραγωγοί σταφυλιών και οι οινοπαραγωγοί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στα εξής:

- Advertisement -

Ένα από τα μέτρα που υλοποιούνται στο ΥΠΑΑΤ, μέσω και σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αφορά την προώθηση ελληνικών οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) και Ποικιλιακών σε Τρίτες χώρες.

Στόχος είναι:

  • Το άνοιγμα νέων αγορών και η εξεύρεση νέων εμπορικών διεξόδων
  • Η επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε παραδοσιακές αγορές
  • Η βελτίωση της εικόνας του ελληνικού κρασιού

Προϋπολογισμός μέτρου: 12.8 εκατ. ευρώ. (2019 – 2023).

Παράλληλα, τρέχει και ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο αφορά την ενημέρωση των κρατών-μελών της ΕΕ και αφορά την:

  • Παροχή ενημέρωσης σε καταναλωτές, επαγγελματίες του οινικού κλάδου και του κλάδου της HORECA. Αφορά την υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού και τον κίνδυνο που συνδέεται με την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ
  • Εκπαίδευση των επαγγελματιών, της γαστρονομίας και της HORECA καθώς και των καταναλωτών στις χώρες-στόχους της ΕΕ.  Ενημερώνονται για τα ΠΟΠ και ΠΓΕ, σε σχέση με τη ποιότητα, τη φήμη και άλλα χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών.
  • Βελτίωση της εικόνας που διέπει τα κρασιά της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις

Προϋπολογισμός μέτρου: 5.2 εκατ. ευρώ (2019-2023).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σαλμονέλα και σε παστάκια – Επείγουσα ανάκληση μετά από δεκάδες ασθένειες

Πωλήθηκαν σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε χώρους όπως καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Πώς η Ουγγαρία μείωσε τις τιμές των τροφίμων κατά 50% σε μία νύχτα!

Η πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εν μία νυκτί μείωσε τις τιμές των τροφίμων - Η μείωση μερικά δημοφιλή τρόφιμα φτάνει και το 50%

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα