ΑρχικήΝέαΗ Γενική συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οίνου και Αμπέλου

Η Γενική συνέλευση της Διεπαγγελματικής Οίνου και Αμπέλου

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος απηύθυνε σήμερα 21 Μαρτίου χαιρετισμό σε εκδήλωση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου και Αμπέλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υφυπουργός ανέφερε πως η Κυβέρνηση, είναι συνεπής στη στρατηγική της για στήριξη των Ελλήνων παραγωγών και αυτό κάνει και στην περίπτωση του οινοποιητικού κλάδου. Υπογράμμισε ακόμη, ότι το ΥΠΑΑΤ στηρίζει έμπρακτα, μέσω και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι απλοί παραγωγοί σταφυλιών και οι οινοπαραγωγοί.

Μεταξύ άλλων ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στα εξής:

- Advertisement -

Ένα από τα μέτρα που υλοποιούνται στο ΥΠΑΑΤ, μέσω και σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αφορά την προώθηση ελληνικών οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) και Ποικιλιακών σε Τρίτες χώρες.

Στόχος είναι:

- Advertisement -
  • Το άνοιγμα νέων αγορών και η εξεύρεση νέων εμπορικών διεξόδων
  • Η επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε παραδοσιακές αγορές
  • Η βελτίωση της εικόνας του ελληνικού κρασιού

Προϋπολογισμός μέτρου: 12.8 εκατ. ευρώ. (2019 – 2023).

Παράλληλα, τρέχει και ένα άλλο πρόγραμμα το οποίο αφορά την ενημέρωση των κρατών-μελών της ΕΕ και αφορά την:

  • Παροχή ενημέρωσης σε καταναλωτές, επαγγελματίες του οινικού κλάδου και του κλάδου της HORECA. Αφορά την υπεύθυνη κατανάλωση κρασιού και τον κίνδυνο που συνδέεται με την επιβλαβή κατανάλωση αλκοόλ
  • Εκπαίδευση των επαγγελματιών, της γαστρονομίας και της HORECA καθώς και των καταναλωτών στις χώρες-στόχους της ΕΕ.  Ενημερώνονται για τα ΠΟΠ και ΠΓΕ, σε σχέση με τη ποιότητα, τη φήμη και άλλα χαρακτηριστικά των ελληνικών κρασιών.
  • Βελτίωση της εικόνας που διέπει τα κρασιά της ΕΕ με γεωγραφικές ενδείξεις

Προϋπολογισμός μέτρου: 5.2 εκατ. ευρώ (2019-2023).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σουκραλόζη: Χημικό παράγωγο προκάλεσε βλάβες στο DNA σε εργαστηριακά πειράματα – Τι λέει η EFSA

Νεότερα δεδομένα αλλάζουν την εικόνα γύρω από έναν χημικό παράγοντα που συνδέθηκε με το δημοφιλές γλυκαντικό

Μπορεί το ChatGPT να «κάνει HACCP»; Τι έδειξε ελληνική μελέτη που το συνέκρινε με επαγγελματίες

Πόσο κοντά βρίσκεται το ChatGPT στις αποφάσεις των επαγγελματιών HACCP και σε ποια σημεία αποκλίνει.