Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ισπανία επέβαλε πρόστιμο 150 εκατ. σε αεροπορικές εταιρείες για την τιμολόγηση των χειραποσκευών

ΑρχικήΝέαΗ Ισπανία επέβαλε πρόστιμο 150 εκατ. σε αεροπορικές εταιρείες για την τιμολόγηση των χειραποσκευών
spot_img

Οι άδικες πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με τις χειραποσκευές πρέπει να σταματήσουν, λέει η Οργάνωση Ευρωπαίων καταναλωτών.

Το Ισπανικό Υπουργείο Κοινωνικών Δικαιωμάτων των Καταναλωτών 0 επέβαλε πρόστιμο σε τέσσερις αεροπορικές εταιρείες (Ryanair, Vueling, Easyjet και Volotea) για καταχρηστικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της αθέμιτης τιμολόγησης για τις χειραποσκευές συνολικού ποσού 150 εκατομμυρίων ευρώ. Η Οργάνωση Ευρωπαίων καταναλωτών BEUC υποστηρίζει αυτήν την απόφαση, καθώς οι καταναλωτές συχνά μπερδεύονται και εξοργίζονται από τις διαφορετικές και αδιαφανείς προσεγγίσεις τιμών των αεροπορικών εταιρειών. Είναι μία από τις πρώτες φορές που εφαρμόζεται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2014, η οποία ορίζει ότι οι χειραποσκευές δεν μπορούν να υπόκεινται σε πρόσθετες χρεώσεις, εφόσον πληρούν λογικές απαιτήσεις βάρους και μεγέθους.

Ωστόσο, δείχνει επίσης ότι απαιτούνται φιλικά προς τον καταναλωτή πρότυπα της ΕΕ για τις χειραποσκευές.

Ο Agustin Reyna, Διευθυντής Νομικών και Οικονομικών Υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC), δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα ισχυρό και ευπρόσδεκτο μήνυμα από τις ισπανικές αρχές, διότι οι άδικες πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με τις χειραποσκευές πρέπει να σταματήσουν. Πολύ συχνά, οι καταναλωτές φτάνουν στο αεροδρόμιο μόνο για να ενημερωθούν από την αεροπορική εταιρεία ότι πρέπει να πληρώσουν επιπλέον για να έχουν χειραποσκευές ή επειδή οι αποσκευές τους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με το μέγεθος. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι πρότυπα σε επίπεδο ΕΕ για τις πολιτικές χειραποσκευών για την εναρμόνιση των απαιτήσεων των αεροπορικών εταιρειών από τους καταναλωτές και την εξομάλυνση της εμπειρίας των επιβατών αεροπορικών μεταφορών.

«Οι αεροπορικές εταιρείες συζητούν επί του παρόντος από μόνες τους σχετικά με το μέλλον των χειραποσκευών και το τι πρέπει να πληρώσουν οι καταναλωτές. Αμφιβάλλουμε σοβαρά ότι οτιδήποτε είναι προς το συμφέρον των καταναλωτών μπορεί να προκύψει από αυτήν τη συζήτηση εάν δεν εμπλακούν ομάδες καταναλωτών. Ως εκ τούτου, καλούμε την Επιτροπή να διασφαλίσει ότι η κοινωνία των πολιτών, καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που επηρεάζονται από τη θέσπιση αυτών των προτύπων, θα είναι μέρος αυτών των συζητήσεων».

Ιστορικό
Τον Δεκέμβριο του 2023, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης “Πακέτο κινητικότητας επιβατών“, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean απέστειλε ένα μήνυμα ανοίγω γράμμα σε ομάδες αεροπορικών εταιρειών που τους καλούσε να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καθιερώσουν κοινά βιομηχανικά πρότυπα για τις χειραποσκευές για να περιορίσουν τον αριθμό των διαφορετικών πρακτικών και να βελτιώσουν την ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών. Μέχρι σήμερα, η BEUC και άλλοι σχετικοί ενδιαφερόμενοι δεν έχουν προσκληθεί σε αυτήν την πρωτοβουλία του κλάδου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα