ΑρχικήΝέαΗ παγκόσμια αγορά αλκοολούχων ποτών θα αξίζει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το...

Η παγκόσμια αγορά αλκοολούχων ποτών θα αξίζει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028

1 λεπτά ανάγνωσης

Η παγκόσμια αγορά αλκοολούχων ποτών αναμένεται να έχει αξία 2,47 τρισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2028, σύμφωνα με μια μελέτη της Polaris Market Research.

Η Polaris είπε ότι η ανάπτυξη της αγοράς αλκοολούχων ποτών θα ωθηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως ο αυξημένος αριθμός ζυθοποιιών και οινοποιείων, η μεταβαλλόμενη προτίμηση των καταναλωτών για πιο premium και super-premium ποτά.

- Advertisement -

Επίσης άλλοι παράγοντες που είναι πιθανό να επηρεάσουν είναι η ταχεία αστικοποίηση και οι αυξανόμενες τάσεις προς το αρωματισμένο αλκοόλ και τα μικτά ποτά.

Η αλλαγή των προτύπων του τρόπου ζωής είναι επίσης πιθανό να διαδραματίσει ρόλο στιςτάσεις των καταναλωτών, καθώς σύμφωνα με την μελέτη οι περισσότερες αγορές θα δουν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος.

- Advertisement -

Ολοένα και περισσότερο κατακερματισμένος τομέας

Η Polaris είπε ότι ο κλάδος κατακερματίζεται επίσης ολοένα και περισσότερο, αν και η ενοποίηση είναι πιθανό να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια καθώς οι καθιερωμένοι παίκτες σχηματίζουν συμμαχίες μέσω λανσαρίσματος νέων προϊόντων, συγχωνεύσεων και εξαγορών, επέκτασης και στρατηγικής συνεργασίας – συχνά με εταιρείες εκτός του άμεσου αντικειμένου τους.

Για παράδειγμα, το 2020, η Constellation Brands απέκτησε την ψηφιακά εγγενή επωνυμία κρασιού, Empathy Wines, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στα κανάλια ηλεκτρονικού εμπορίου. Η κίνηση της Heineken για τη Distel της Νότιας Αφρικής είναι μια άλλη πρόσφατη κίνηση υψηλού προφίλ που βλέπει τον ζυθοποιό να μπαίνει για πρώτη φορά στην κατηγορία κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών.

Πηγή: European supermarket magazine

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.