Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η πρώτη δίκη στην Ευρώπη για greenwashing εναντίον της μεγαλύτερης εταιρείας χοιρινού

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ πρώτη δίκη στην Ευρώπη για greenwashing εναντίον της μεγαλύτερης εταιρείας χοιρινού
spot_img

Οικολογικές οργανώσεις κατηγορούν την Δανέζικη Danish Crown για ψεύτικους ισχυρισμούς για το κλίμα.

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η δίκη κατά της Danish Crown,  του μεγαλύτερου εξαγωγέα χοιρινού κρέατος στον κόσμο και μεγαλύτερου παραγωγού χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη. Τρεις ΜΚΟ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία παραπλανά τους καταναλωτές μέσω της εκστρατείας της που ισχυρίζεται ότι η παραγωγή χοιρινού κρέατος είναι «ελεγχόμενη από το κλίμα» και ότι το χοιρινό είναι «περισσότερο φιλικό προς το κλίμα από ό,τι φαντάζεστε.» 

- Advertisement -

Η Danish Crown είναι ένας συνεταιρισμός που ανήκει σε περισσότερους από 6.000 Δανούς αγρότες, έχει κύκλο εργασιών περίπου 60 δισεκατομμύρια κορώνες DKK, απασχολεί περίπου 26.600 υπαλλήλους σε 89 εγκαταστάσεις παραγωγής, 40 αποθήκες και 38 γραφεία σε 30 χώρες, και έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) κατά 50% έως το 2030. Η ετυμηγορία αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2024.

Στην υπόθεση θα εξεταστεί εάν οι ισχυρισμοί «φιλικοί προς το κλίμα» της Danish Crown στην καμπάνια της για την προώθηση του χοιρινού κρέατος ισοδυναμούν με παραπλάνηση των καταναλωτών μέσω του greenwashing και παραβιάζουν τον νόμο περί μάρκετινγκ της Δανίας.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Danish Crown παραποιεί το κλιματικό της αποτύπωμα και παραβιάζει τον νόμο περί μάρκετινγκ, τον οποίο διαψεύδει το Danish Crown. 

Τον Ιανουάριο του 2022 οπότε ξεκίνησαν οι δικαστικές διαδικασίες το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η υπόθεση είναι «έχει γενική σημασία για την εφαρμογή και την ανάπτυξη του νόμου».  Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα