Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα μελέτη συσχετίζει την υψηλή κατανάλωση αλατιού με τον διαβήτη τύπου 2

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΝέα μελέτη συσχετίζει την υψηλή κατανάλωση αλατιού με τον διαβήτη τύπου 2
spot_img

Μελέτη διάρκειας πάνω από 11 ετών σε 400.000 ενήλικες.

Είναι γνωστό πως η ζάχαρη είναι εχθρός του διαβήτη τύπου 2 και η κατανάλωση της απαγορεύεται από τους πάσχοντες. Τώρα νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Tulane που δημοσιεύτηκε στο Mayo Clinic Proceedings διαπίστωσε ότι η συχνή προσθήκη αλατιού στα τρόφιμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 400.000 ενήλικες εγγεγραμμένοι στη Biobank του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την πρόσληψη αλατιού τους. Κατά τη διάρκεια ενός μέσου όρου 11,8 ετών παρακολούθησης, περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις διαβήτη τύπου 2 αναπτύχθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων. Σε σύγκριση με εκείνους που «ποτέ» ή «σπάνια» χρησιμοποιούσαν αλάτι, οι συμμετέχοντες που πρόσθεταν «μερικές φορές», «συνήθως» ή «πάντα», είχαν αντίστοιχα 13%, 20% και 39% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι ο περιορισμός του αλατιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και υπέρτασης, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει για πρώτη φορά ότι η αφαίρεση της αλυκής από το τραπέζι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και του διαβήτη τύπου 2», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Dr. Lu Qi. HCA Regents Distinguished Chair και καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane.

Απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί γιατί η υψηλή πρόσληψη αλατιού μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, ο Qi πιστεύει ότι το αλάτι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τρώνε μεγαλύτερες μερίδες, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης παραγόντων κινδύνου όπως η παχυσαρκία και η φλεγμονή. Η μελέτη βρήκε μια συσχέτιση μεταξύ της συχνής κατανάλωσης αλατιού και του υψηλότερου ΔΜΣ και της αναλογίας μέσης προς γοφούς. Ο Qi είπε ότι το επόμενο βήμα είναι η διεξαγωγή μιας κλινικής δοκιμής ελέγχοντας την ποσότητα αλατιού που καταναλώνουν οι συμμετέχοντες και παρατηρώντας τα αποτελέσματα.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

https://doi.org/10.1016/j.mayocp.2023.02.029

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα