Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιδρύεται Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΙδρύεται Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο
spot_img

Την ίδρυση Σχολής ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου.

Την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος, με έδρα το Ηράκλειο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, με αφορμή εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη των κρεοπωλών Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η Σχολή ιδρύεται ως ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιπέδου αντίστοιχου με αυτό της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου. Δικαιοδοσία της Σχολής θα είναι το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας Γιάννη Φασουλά, για τη συνεισφορά της ΕΔΟΤΟΚΚ στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του κτηνοτρόφων και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του κλάδου, ενώ εξήρε και το έργο του προέδρου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Ντουράκη.

Το επάγγελμα του κτηνοτρόφου πρέπει να καταστεί πιο ελκυστικό στη νέα γενιά, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι με την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης στο Ηράκλειο, ενός φορέα με εκπαιδευτική, ενημερωτική και ερευνητική αποστολή, ενισχύεται έμπρακτα ο κτηνοτροφικός κλάδος.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο