ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΙδρύεται Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο

Ιδρύεται Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος στο Ηράκλειο

2 λεπτά ανάγνωσης

Την ίδρυση Σχολής ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου.

Την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος, με έδρα το Ηράκλειο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου, με αφορμή εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη των κρεοπωλών Αρχάγγελο Μιχαήλ.

- Advertisement -

Η Σχολή ιδρύεται ως ειδική αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιπέδου αντίστοιχου με αυτό της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Αθήνας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Έρευνας Καινοτομίας και Εκπαίδευσης του Υπουργείου. Δικαιοδοσία της Σχολής θα είναι το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας Γιάννη Φασουλά, για τη συνεισφορά της ΕΔΟΤΟΚΚ στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του κτηνοτρόφων και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία του κλάδου, ενώ εξήρε και το έργο του προέδρου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Λευτέρη Ντουράκη.

- Advertisement -

Το επάγγελμα του κτηνοτρόφου πρέπει να καταστεί πιο ελκυστικό στη νέα γενιά, επισήμανε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι με την ίδρυση Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Κρήτης στο Ηράκλειο, ενός φορέα με εκπαιδευτική, ενημερωτική και ερευνητική αποστολή, ενισχύεται έμπρακτα ο κτηνοτροφικός κλάδος.

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος