Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ημερίδα για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Kriti”

ΑρχικήΝέαΗμερίδα για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Kriti”
spot_img

Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων.

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, διοργανώνουν εσπερίδα για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, στις 18:30 μ.μ., στην Αίθουσα Κινηματογράφου στην Πλατεία «Αρμί». Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που την επηρεάζουν.

Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:

Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Γιώτα Ψειροφωνιά, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: «Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί την βασική καλλιέργεια του νησιού μας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Kriti”, είναι ένα από τα πιο δυναμικά μας προϊόντα. Προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ανταγωνιστικού προϊόντος που θα κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές, αλλά και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών. Οι εκπαιδεύσεις αυτές ωφελούν προς αυτή την κατεύθυνση που αφορούν όλη την αλυσίδα παραγωγής, από την καλλιέργεια και το χωράφι μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο