ΑρχικήΝέαIΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από 13-20 Φεβρουαρίου

IΝΚΑ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλακτοκομικά προϊόντα από 13-20 Φεβρουαρίου

2 λεπτά ανάγνωσης

Υπερτριπλάσιες από τον μέσο πληθωρισμό οι αυξήσεις στα γαλακτοκομικά –Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές“.

Σε μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας, από 13 έως 20 Φεβρουαρίου, σε όλα τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα καλεί το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

- Advertisement -

«Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΙΝΚΑ που επικαλείται μάλιστα απαίτηση χιλιάδων καταναλωτών για την πρωτοβουλία αυτή.
“Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Λέμε όχι στην ακρίβεια παντού όχι στην αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες καταναλωτές”. τονίζει η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ με τη διευκρίνηση, μάλιστα, ότι το μποϊκοτάζ αφορά και τα εγχώρια και τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός το 2022 έκλεισε στο 9,6% και ο γενικός δείκτης τιμών τον Δεκέμβριο έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 7,2%, στα τρόφιμα η ετήσια μεταβολή ήταν υπερδιπλάσια (+15,5%) και στα γαλακτομικά προϊόντα υπερτριπλάσια, αφού η ετήσια αύξηση έφτασε το 25,6%. Πολύ υψηλότερες αυξήσεις ακόμη και πάνω από 50% καταγράφονται σε επιμέρους προϊόντα της κατηγορίας, με πρώτο το ίδιο το γάλα μικρής και μεγάλης διάρκειας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται 16.200 συσκευασίες φυστικοβούτυρου – Επιβίωση σαλμονέλας και μεγάλες επιδημίες – Του Ν. Γδοντέλη

Γιατί η Salmonella αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο στα βούτυρα ξηρών καρπών και πώς μπορεί να επιβιώσει για περισσότερο από έναν χρόνο.

Το βαζάκι που έχουμε όλοι στην κουζίνα μπορεί να κρύβει σαλμονέλα – Αναλύσεις, έρευνες και ανακλήσεις αποκαλύπτουν τον κίνδυνο

Έρευνες και εργαστηριακοί έλεγχοι εξετάζουν έναν κίνδυνο που συνδέεται με προϊόντα που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά.

Ο μουσακάς γίνεται μάθημα Χημείας Τροφίμων – Τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο ταψί – Του Ν. Γδοντέλη

Από την απορρόφηση λαδιού μέχρι τη μπεσαμέλ, η επιστήμη εξηγεί όσα συμβαίνουν κατά την παρασκευή του μουσακά.