Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Εμπλουτίζεται το αλεύρι masa καλαμποκιού με φυλλικό οξύ για την προστασία των ευάλωτων γυναικών

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Εμπλουτίζεται το αλεύρι masa καλαμποκιού με φυλλικό οξύ για την προστασία των ευάλωτων γυναικών
spot_img

Ορισμένες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν λαμβάνουν αρκετό φολικό οξύ για την πρόληψη των ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) έχουν αναδείξει την πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι ισπανόφωνες/Λατίνες γυναίκες όσον αφορά την πρόσληψη φυλλικού οξέος, μια βιταμίνη σημαντική για την πρόληψη των συγγενών ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα (NTDs).

Οι γυναίκες αυτής της ομάδας παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα φυλλικού οξέος στο αίμα σε σύγκριση με τις μη ισπανόφωνες λευκές γυναίκες, κάτι που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες.

Ένας βασικός λόγος είναι η αυξημένη πιθανότητα να φέρουν την παραλλαγή του γονιδίου MTHFR C677T, το οποίο επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να επεξεργάζεται αποτελεσματικά το φυλλικό οξύ. Επιπλέον, η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα οφέλη του φυλλικού οξέος και η χαμηλότερη κατανάλωση εμπλουτισμένων τροφίμων και πολυβιταμινών περιπλέκει το πρόβλημα. Οι γυναίκες που γεννήθηκαν εκτός ΗΠΑ και έχουν ζήσει εκεί για μικρότερο χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η ανισότητα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχεδιάζει να επιτρέψει την προσθήκη φυλλικού οξέος στο αλεύρι masa καλαμποκιού, ένα βασικό συστατικό της διατροφής των ισπανόφωνων γυναικών. Αυτή η κίνηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της πρόσληψης φυλλικού οξέος και στην πρόληψη των NTDs.

Ωστόσο, από το 2011 έως το 2020, η εθελοντική προσθήκη φυλλικού οξέος στο αλεύρι masa δεν έχει βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση των επιπέδων φυλλικού οξέος. Το CDC συνεχίζει να παρακολουθεί τα επίπεδα φυλλικού οξέος και να διερευνά τρόπους βελτίωσης της ενημέρωσης και πρόσβασης των ισπανόφωνων γυναικών σε φυλλικό οξύ, προσπαθώντας να μειώσει τους κινδύνους που συνδέονται με την έλλειψή του.

https://www.cdc.gov/folic-acid/health-equity/index.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο