Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Εργαζόμενοι μηνύουν την General Mills για ρατσισμό – Ισχυρίζονται ότι ο κολοσσός δημητριακών διοικείται από “λευκούς ρατσιστές”

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Εργαζόμενοι μηνύουν την General Mills για ρατσισμό - Ισχυρίζονται ότι ο κολοσσός δημητριακών διοικείται από "λευκούς ρατσιστές"
spot_img

Μαύροι εργαζόμενοι προχώρησαν σε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι λευκοί ρατσιστές διευθύνουν εργοστάσιο της Τζόρτζια.

Ο κολοσσός δημητριακών General Mills βρίσκεται αντιμέτωπος με ομοσπονδιακή αγωγή που κατέθεσαν αρκετοί από τους μαύρους υπαλλήλους της, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας στη Τζόρτζια έχει “αγκαλιάσει ένα φυλετικά εχθρικό εργασιακό περιβάλλον” και ελέγχεται από “λευκούς ρατσιστές”.

Σε μια ομοσπονδιακή αγωγή 60 σελίδων που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2024, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι οι διευθυντές στο εργοστάσιο στο Κόβινγκτον της Τζόρτζια προτιμούν τους λευκούς υπαλλήλους για προαγωγές έναντι των μαύρων υπαλλήλων, όπως επίσης ότι έχουν εκδοθεί περισσότερες πειθαρχικές αποφάσεις προς τους μαύρους υπαλλήλους.

Επιπλέον, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι το εργοστάσιο διοικείται από μια ομάδα “λευκών ρατσιστών που δραστηριοποιούνται στη διοίκηση και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού”, καθώς και μια ομάδα που ονομάζεται “Good Ole Boys”.

Τα “Good Ole Boys” πιστεύουν ότι η ιστορία και τα σύμβολα που έχουν συνυπονομευτεί ή ιδιοποιηθεί από την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες ομάδες μίσους των λευκών ρατσιστών είναι χρήσιμα για να κρατήσουν τους μαύρους ανθρώπους “στη θέση τους” και να αποθαρρύνουν τους μαύρους ανθρώπους από το να μιλήσουν ή να αναλάβουν δράση κατά της άνισης μεταχείρισης των μαύρων εργαζομένων.

Σε ένα περιστατικό, οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι μια τοιχογραφία εμφανίστηκε στο εργοστάσιο από το 2005 έως το 2021 ως μνημείο για τους ηγέτες της Συνομοσπονδίας, με μασκότ από τις μάρκες της General Mills – όπως ο κούκος Cocoa Puffs που απεικονίζει τον Τζέφερσον Ντέιβις, τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, και τον Σεφ Γουέντελ από τη μάρκα Cinnamon Toast Crunch ως Ρόμπερτ Ε. Λι.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας μαύρος υπάλληλος λέει ότι το 2006 βρήκε τα γράμματα “KKK” γραμμένα στο προσωπικό του κουτί φαγητού. Καθώς ο εργαζόμενος ανέφερε το περιστατικό αυτό στη διοίκηση, οι διευθυντές απαίτησαν από τον εργαζόμενο να προσκομίσει δείγμα γραφής για να διαπιστώσουν ότι δεν ήταν αυτός που έγραψε τα γράμματα.

Η αγωγή αναφέρει επίσης ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 1993, όπου μια θηλιά είχε αφεθεί στο γραφείο ενός μαύρου υπαλλήλου. Ο ίδιος υπάλληλος, ένα χρόνο αργότερα, ισχυρίζεται ότι ένας λευκός υπάλληλος του είπε να “πάει πίσω στην Αφρική”.

Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι τα “κατάφωρα περιστατικά ρατσισμού” αγνοήθηκαν από το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, τόσο σε τοπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο, επί 20 χρόνια.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος της General Mills δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, λέγοντας ότι ο παραγωγός δημητριακών έχει «μακροχρόνια και συνεχή δέσμευση για την ισονομία, την ισότητα και την συμπερίληψη». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία «δεν ανέχεται διακρίσεις οποιουδήποτε είδους».

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα η General Mills είχε δεχτεί επιστολή της Consumer Reports προέποντας την εταιρεία να προστατεύσει τους καταναλωτές από υψηλά επίπεδα δυνητικά επικίνδυνων πλαστικών χημικών στα προϊόντα διατροφής της.

Παρεμφερή περιστατικά

Το 2023, αρκετοί εργαζόμενοι της αλυσίδας σαλατών Sweetgreen κατέθεσαν αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορώντας την αλυσίδα ότι “υποθάλπει ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας” σε πολλά από τα καταστήματά της στη Νέα Υόρκη.

Το 2021, ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο καταδίκασε την Tesla να καταβάλει σε έναν πρώην εργολάβο 137 εκατομμύρια δολάρια για ισχυρισμούς ότι υπέστη φυλετικές διακρίσεις ενώ εργαζόταν για την εταιρεία.

Ο Όουεν Ντίαζ, ο οποίος εργαζόταν ως χειριστής ανελκυστήρων με σύμβαση από το 2015 έως το 2016 στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι αυτός και άλλοι μαύροι εργαζόμενοι αποκαλέστηκαν με τη λέξη Ν από αρκετούς υπαλλήλους της Tesla και ότι τους είπαν να “πάει πίσω στην Αφρική”, εκτός από το ότι οι εργαζόμενοι ζωγράφιζαν ρατσιστικές και υποτιμητικές εικόνες που άφηναν γύρω από το εργοστάσιο.

Η απόφαση των ενόρκων στην υπόθεση του Ντίαζ περιελάμβανε 130 εκατομμύρια δολάρια σε ποινικές αποζημιώσεις και 6,9 εκατομμύρια δολάρια σε συναισθηματικές ζημίες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι 25 χρόνιες ασθένειες που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Η Ευρώπη αντιστέκεται – Πρόταση για προειδοποιήσεις τύπου τσιγάρου

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα «παραμερίζουν» όλες τις άλλες ομάδες τροφίμων και κυριαρχούν στις παγκόσμιες δίαιτες.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα