Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 2024
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ανακλήσεις κρέατος μειώνουν τις πωλήσεις του – Έρευνα του Penn State

ΑρχικήΝέαΟι ανακλήσεις κρέατος μειώνουν τις πωλήσεις του - Έρευνα του Penn State
spot_img

Έρευνα του Πανεπιστημίου Penn State διερεύνησε τον αντίκτυπο των ανακλήσεων στην καταναλωτική συμπεριφορά απέναντι σε προϊόντα νωπού κρέατος.

Τα φρέσκα κρέατα όπως το κοτόπουλο και το βοδινό κρέας είναι διατροφικά στοιχεία απαραίτητα για δισεκατομμύρια ανθρώπους. Για τους Αμερικανούς, ωστόσο, η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα επηρεάζεται από έναν άλλο παράγοντα: τις ανακλήσεις.

Νέα έρευνα της Σχολής Γεωργικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Penn State διαπίστωσε ότι τόσο ο αριθμός των πρόσφατων ανακλήσεων όσο και ο όγκος των ανακληθέντων τροφίμων επηρεάζουν αρνητικά το ποσοστό ζήτησης φρέσκου κρέατος σε καταναλωτές των ΗΠΑ, ειδικά όταν πρόκειται για αιτίες που αφορούν μολύνσεις ή παραβιάσεις σε κανόνες εισαγωγής, μεταξύ άλλων (Ανακλήσεις Κατηγορίας 1).

Ο Pei Zhou, υποψήφιος διδάκτορας στην ενέργεια, το περιβάλλον και την οικονομία τροφίμων και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, θεωρεί πως τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, ειδικά για να ανατραπούν οι ανακλήσεις τροφίμων, κοστοβόρες τόσο οικονομικά για τις βιομηχανίες τροφίμων, όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές. Αν και οι ανακλήσεις τροφίμων είναι σημαντικές, ο Zhou επικαλείται προηγούμενη έρευνα, η οποία αναφέρει πως μια ανάκληση τροφίμων σε μια μέση εταιρεία της κοστίζει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια (αντιστοιχεί σε περίπου 9,9 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιστότοπος του Penn State, το 2011, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπολόγισαν ότι περίπου 48 εκατομμύρια Αμερικανοί αρρωσταίνουν, 128.000 νοσηλεύονται και 3.000 πεθαίνουν από τροφιμογενείς ασθένειες κάθε χρόνο.

Το σύστημα ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ έχει δύο κλάδους — με τις ανακλήσεις των περισσότερων προϊόντων κρέατος, πουλερικών και ορισμένων προϊόντων αυγών να παρακολουθούνται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και τις ανακλήσεις άλλων τροφίμων και ποτών να εποπτεύονται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Εξαιτίας αυτού του συστήματος, σημείωσαν οι ερευνητές, δεν εκτίθενται όλοι οι καταναλωτές στους ίδιους τύπους πληροφοριών κατά τη διάρκεια μιας ανάκλησης τροφίμων, γεγονός σημαντικό για να μπορέσουν οι επιστήμονες να διερευνήσουν το πώς επηρεάζονται από τις ανακλήσεις.

Να σημειωθεί ότι για αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές εστίασαν στην αγορά νωπού κρέατος,  τον μεγαλύτερο αγροτικό τομέα των ΗΠΑ, με την παραγωγή κρέατος να ανέρχεται συνολικά σε 58,8 δις ευρώ το 2017.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο