Τα επηρεαζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών.
Το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα (MDH) στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως έλαβε πέντε αναφορές για ασθένειες που προκαλούνται από τη σαλμονέλα typhimurium σε παιδιά στην περιοχή του μετρό Twin Cities. Δύο από τις οικογένειες ανέφεραν ότι τα παιδιά τους ήπιαν μη παστεριωμένο γάλα πριν αρρωστήσουν.
Τα επηρεαζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών, σύμφωνα με το MDH, και ένα νοσηλεύτηκε.
«Ακόμα και τα υγιή ζώα μπορούν να φέρουν αυτά τα μικρόβια και να τα έχουν στο γάλα τους», δήλωσε η Maria Bye, ανώτερη επιδημιολόγος στη Μονάδα Ζωονοσογόνων Νοσημάτων στο MDH. «Η κατανάλωση οποιουδήποτε μη παστεριωμένου γάλακτος είναι επικίνδυνη, ανεξάρτητα από το πόσο καθαρή είναι η εταιρεία που το παράγει».
Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες για τέσσερις έως επτά ημέρες. Παιδιά κάτω των 5 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών, καθώς και οποιοσδήποτε με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία από τα βακτήρια.
Το υπουργείο Υγείας λέει ότι εργάζεται για να βρει την πηγή του νωπού γάλακτος που προκαλεί τις ασθένειες και ζητά από οποιονδήποτε έχει νωπό γάλα να μην το καταναλώσει. Το μη παστεριωμένο γάλα είναι το γάλα που δεν έχει θερμανθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσει τα επιβλαβή μικρόβια από τη μόλυνση των κοπράνων που μπορεί να βρεθούν στο προϊόν.
Πηγή: KSTP.com