Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Πέντε παιδιά με σαλμονέλα από μη παστεριωμένο γάλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: Πέντε παιδιά με σαλμονέλα από μη παστεριωμένο γάλα
spot_img

Τα επηρεαζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών.

Το Υπουργείο Υγείας της Μινεσότα (MDH) στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως έλαβε πέντε αναφορές για ασθένειες που προκαλούνται από τη σαλμονέλα typhimurium σε παιδιά στην περιοχή του μετρό Twin Cities. Δύο από τις οικογένειες ανέφεραν ότι τα παιδιά τους ήπιαν μη παστεριωμένο γάλα πριν αρρωστήσουν.

Τα επηρεαζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας από 3 μηνών έως 10 ετών, σύμφωνα με το MDH, και ένα νοσηλεύτηκε.

«Ακόμα και τα υγιή ζώα μπορούν να φέρουν αυτά τα μικρόβια και να τα έχουν στο γάλα τους», δήλωσε η Maria Bye, ανώτερη επιδημιολόγος στη Μονάδα Ζωονοσογόνων Νοσημάτων στο MDH. «Η κατανάλωση οποιουδήποτε μη παστεριωμένου γάλακτος είναι επικίνδυνη, ανεξάρτητα από το πόσο καθαρή είναι η εταιρεία που το παράγει».

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες για τέσσερις έως επτά ημέρες. Παιδιά κάτω των 5 ετών και ενήλικες άνω των 65 ετών, καθώς και οποιοσδήποτε με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία από τα βακτήρια.

Το υπουργείο Υγείας λέει ότι εργάζεται για να βρει την πηγή του νωπού γάλακτος που προκαλεί τις ασθένειες και ζητά από οποιονδήποτε έχει νωπό γάλα να μην το καταναλώσει. Το μη παστεριωμένο γάλα είναι το γάλα που δεν έχει θερμανθεί σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να σκοτώσει τα επιβλαβή μικρόβια από τη μόλυνση των κοπράνων που μπορεί να βρεθούν στο προϊόν.

Πηγή:  KSTP.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο