Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Στα χέρια των ηλικιωμένων και των ευκατάστατων καταναλωτών η αγορά premium κρασιού

ΑρχικήΝέαΗΠΑ: Στα χέρια των ηλικιωμένων και των ευκατάστατων καταναλωτών η αγορά premium κρασιού
spot_img

Τι έδειξε η έκθεση της τράπεζας Sillicon Valley για την αγορά κρασιών υψηλής ποιότητας.

“Οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης των κρασιών υψηλής ποιότητας τα τελευταία 25 χρόνια”, αναφέρει η έκθεση της Silicon Valley Bank για την κατάσταση της βιομηχανίας κρασιού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Wine Inteligence, μεταξύ 2018 και 2021, μειώθηκε ο αριθμός των τακτικών καταναλωτών κρασιού στις ΗΠΑ κατά 15%, ως απόρροια πολλών παραγόντων.

Αρχικά, οι ομάδες που φαίνεται να καταναλώνουν το λιγότερο κρασί, σύμφωνα με την έκθεση, είναι άτομα μικρότερης ηλικίας και χαμηλότερου εισοδήματος. Στην παρούσα ύφεση, η μόνη ομάδα καταναλωτών που έχει σημειώσει μεγαλύτερη αύξηση της κατανάλωσης κρασιού από ότι σε άλλες έρευνες, είναι από άτομα άνω των 60, οι οποίοι πίνουν περισσότερα κρασιά υψηλής ποιότητας από πριν.

Ο Rob McMillan, EVP και ιδρυτής του οινικού τμήματος της Sillicon Valley, είπε πως πιστεύει ότι η ύφεση στην κατηγορία -εάν υπάρξει- θα είναι ήπια. Ωστόσο, έκανε ξεκάθαρο πως “Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και όχι της τράπεζας. Ακόμα κι αν συμβεί ύφεση, είμαι αισιόδοξος. Οι υφέσεις που είχαμε στο παρελθόν ήταν αυτές με υπερβολική προσφορά κρασιού”, ανέφερε στο The Drink Business.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από τον McMillan από εκτενείς έρευνες του κλάδου, παρουσίασε ορισμένα θετικά και αρνητικά στοιχεία. Ως πλεονεκτήματα, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Η premium πλευρά του κλάδου συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετική ανάπτυξη και αποδόσεις.

• Ο κλάδος δεν ήταν ποτέ καλύτερα προετοιμασμένος για μια ύφεση, αν φυσικά αυτή συμβεί.

• Η τεχνολογική υποστήριξη για την επίλυση προβλημάτων του κλάδου είναι πιο αναπτυγμένη από ποτέ.

• Οι τυπικοί καταναλωτές υψηλής ποιότητας κρασιού έχουν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, εξαιτίας της πανδημίας.

• Η ανάπτυξη στην κοινότητα του κρασιού εκτός της Καλιφόρνιας σε όλη τη Βόρεια Αμερική συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τη βελτίωση των κρασιών που καλλιεργούνται και παράγονται σε όλη τη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, ως αρνητικά στοιχεία αναφέρονται τα εξής:

• Το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί είναι η μόνη πηγή ανάπτυξης προς το παρόν είναι αποθαρρυντικό.

• Ενώ οι νεότεροι καταναλωτές συνεχίζουν να πίνουν αλκοόλ, το μερίδιο του κρασιού μειώνεται.

• Το κόστος παραγωγής συνεχίζει να αυξάνεται και η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη, προκαλώντας τη διάβρωση των περιθωρίων κρασιού το 2023.

• Η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να δημιουργεί κινδύνους.

• Η βιομηχανία κρασιού δεν συνεργάζεται για να λύσει το προφανές πρόβλημα ζήτησης για την ανάπτυξη του κρασιού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο