Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα ή αλλιώς…το μυστικό της μακροζωίας

ΑρχικήΝέαΜια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα ή αλλιώς...το μυστικό της μακροζωίας
spot_img

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας; Μια σκελίδα σκόρδο, ένα κρεμμύδι την ημέρα και πολλές εμπειρίες, σύμφωνα με την 104χρονη Margaret Hailstone.

Πολλά μυστικά της μακροζωίας έχουν διαδοθεί ως σοφίες κατά καιρούς. Κάποιοι έζησαν πολύ υιοθετώντας διάφορες διατροφικές “φιλοσοφίες”, όπως το να πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα.

Αλλά για την βρετανίδα Margaret Hailstone, το μυστικό που την έκανε να ξεπεράσει τα 100 είναι απλό: μια σκελίδα σκόρδο και ένα κρεμμύδι την ημέρα.

Από ότι φαίνεται, αυτή η τακτική διόλου δεν την απογοήτευσε, καθώς η Margaret Hailstone, γνωστή ως Peggy, γιόρτασε τα 104α γενέθλιά της με φίλους, προσωπικό και κατοίκους στο γηροκομείο Overslade House Care Home, όπου διαμένει. Το γηροκομείο της έφτιαξε μια ξεχωριστή τούρτα γενεθλίων, ενώ ο γιος της, Graham τους κέρασε όλους γλυκά. Άλλωστε, πόσο συχνά γίνεται κανείς 104;

Πίστωση εικόνας: Warwickshire World

Η Margaret έζησε μια πολυάσχολη και όμορφη ζωή, με πολλά σκαμπανεβάσματα όλα αυτά τα χρόνια και πολλές ιστορίες να μοιραστεί με όποιον θέλει να τις ακούσει.

Συμμετείχε σε πολλές αλτρουιστικές δράσεις, έζησε πολέμους και προσέφερε πάντα βοήθεια σε όσους το χρειάζονταν, σύμφωνα με τον ιστότοπο Warwickshire World. Εργάστηκε στη διοίκηση στο St Paul’s College και έμαθε στενογραφία και δακτυλογράφηση. Ήταν, επίσης, μια παθιασμένη κηπουρός, αγαπούσε το χορό και διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οικογένεια, με ένα γιο, δύο εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Αλλά το πιο σημαντικό- και μεγάλη απόδειξη πως ως άνθρωποι είμαστε απλώς όσο νιώθουμε- ότι το μυστικό μακροζωίας της ήταν επιτυχημένο είναι πως η ίδια “δεν νιώθει 104”, όπως δήλωσε στο Warwickshire World. “Έβαλα τη μεγάλη μου ζωή τρώγοντας ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο κάθε μέρα”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα