Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Jenna Gestetner μοιράζεται πώς είναι να ζει κανείς τρώγοντας μόνο 9 τροφές!

ΑρχικήΝέαΗ Jenna Gestetner μοιράζεται πώς είναι να ζει κανείς τρώγοντας μόνο 9 τροφές!
spot_img

Η διατροφή της Jenna Gestetner περιλαμβάνει 9 μόνο τροφές, λόγω ανοσολογικής πάθησης.

Η Jenna Gestetner τρέφεται με 9 συγκεκριμένες τροφές κάθε μέρα, λόγω μιας ανοσολογικής πάθησης που την κάνει να υποφέρει από εκατοντάδες τροφικές αλλεργίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του My London News, η γυναίκα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, αντιμετώπιζε από παιδί αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιες τροφές, με τα συμπτώματα να ποικίλουν, από έντονους πόνους με κράμπες, ως και φούσκωμα και ναυτία. “Ήμουν πάντα το παιδί που είχε προβλήματα και πάντα ακουγόταν σαν δικαιολογία. Τελικά σταμάτησα να λέω στους ανθρώπους ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι γονείς μου γνώριζαν για τους αγώνες μου, αλλά δεν ήξεραν όλες τις λεπτομέρειες. όταν έμαθαν όταν διαγνώστηκα, τους σόκαρε”, εξομολογείται.

Όσο περνούσαν τα χρόνια συνειδητοποίησε πως ελαχιστοποιούνταν οι ενοχλήσεις μόνο όταν αφαιρούσε τροφές από τη διατροφή της. Αφού ταξίδεψε σε όλη τη χώρα προκειμένου να έρθει σε επαφή με ειδικούς, και αφού έκανε ένα σωρό από εξετάσεις, το Μάρτιο του 2021 διαγνώστηκε επίσημα με Σύνδρομο Ενεργοποίησης Μαστοκυττάρων (MCAS).

Η Jenna πλέον μπορεί να τρώει μόνο γαλοπούλα, mahi mahi (είδος ψαριού), αγγούρι, πράσινα φασόλια, κολοκυθάκια, ελαιόλαδο, αλάτι και λάιμ. Οι τροφές μοιράζονται σε έξι μικρά γεύματα, με αρκετά ροφήματα γλυκόζης στο ενδιάμεσο, για να διασφαλιστεί ότι έχει αρκετή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά καθημερινά.

Τα μαστοκύτταρα αποτελούν βασικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος, υπεύθυνο για την απελευθέρωση των μεσολαβητών που προκαλούν συμπτώματα αλλεργίας. “Είναι σπάνιο, αλλά πιο συνηθισμένο από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Ωστόσο, επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο και ως εκ τούτου η θεραπεία είναι εξαιρετικά διαφορετική για τον καθένα”, τονίζει.

Όπως αναφέρει η ίδια, καθημερινές δραστηριότητες, όπως τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή το φαγητό σε εστιατόρια με φίλους, της προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα ωστόσο προτιμά να βλέπει τη θετική πλευρά. Δεν είναι σε θέση να δοκιμάσει οποιοδήποτε καινούριο προϊόν από το ράφι των σούπερ μάρκετ και δεν μπορεί να απολαύσει ένα φαγητό με φίλους χωρίς συγκεκριμένες αντιδράσεις του κόσμου. Η Jenna όμως έχει βρει τον δικό της τροπο να απολαμβάνει την διαδικασία και να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Αυτό προτάσσει άλλωστε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως TikTok, Instagram και Youtube, όπου μοιράζεται το ταξίδι της για την υγεία. Στόχος της είναι να δημιουργήσει μια προσωπική πλατφόρμα και να προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, δείχνοντας πως είναι η ζωή με ασθένειες που για την κοινή γνώμη θεωρούνται “αόρατες”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα