ΑρχικήΝέαΛαϊκές αγορές: Νέα ημερομηνία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Λαϊκές αγορές: Νέα ημερομηνία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

2 λεπτά ανάγνωσης

Μετά από αίτημα και της ΠΟΣΠΛΑ.

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με νεότερη απόφασή του θέσπισε την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου που υπάγονται και οι λαϊκές αγορές να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024».

- Advertisement -

   Αυτό αναφέρει σημερινή ανάρτηση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών στην ηλεκτρονική της σελίδα.

   Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι «αυτή η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ελήφθη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου μεταξύ αυτών και της ΠΟΣΠΛΑ έχοντας ήδη στείλει από τα μέσα Μαρτίου σχετική επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

- Advertisement -

   Μάλιστα απαντώντας στα σχετικά αιτήματα των εκπροσώπων των κλάδων της αγοράς το υπουργείο ανέφερε, ότι πλέον θα έχουν όλοι τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου.

   Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους μεταξύ αυτών και οι λαϊκές αγορές συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του Εργάνη ΙΙ, για να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψάρια στο αλουμινόχαρτο: Τι έδειξαν 7 επιστημονικές μελέτες για τη μεταφορά αλουμινίου και τις επιπτώσεις στην υγεία

Η μεταφορά αλουμινίου στο ψάρι αυξάνεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες μαγειρέματος – Τι αναφέρουν οι ερευνητές για τη μακροχρόνια έκθεση και τις ευάλωτες ομάδες

Ελλάδα: Μία κρέπα σε καφετέρια έστειλε 6χρονο αγόρι στο Νοσοκομείο Σητείας – «Μας διαβεβαίωσαν ότι μπορούσε να τη φάει» λέει ο πατέρας

Από την καταγγελία στη Σητεία στα σοβαρά περιστατικά αναφυλαξίας διεθνώς και στα μεγάλα κενά ενημέρωσης για τα αλλεργιογόνα στην εστίαση

Aυτές είναι οι χειρότερες τροφές που μπορεί κανείς να φάει κατά τη διάρκεια καύσωνα – Του διαιτολόγου Ν. Ζορζοβίλη

Ορισμένες επιλογές επιβαρύνουν περισσότερο την ενυδάτωση και τη θερμορρύθμιση, ενώ άλλα τρόφιμα γίνονται επικίνδυνα όταν παραμένουν εκτός ψυγείου για πολλή ώρα