cibum team
Οικολογικές συσκευασίες, όπου το περιτύλιγμα της σοκολάτας θα είναι από χαρτοπολτό αντί για αλουμίνιο, όπως συνηθίζεται κατά κόρον, εισάγει στην αγορά η Fairafric.
Η γερμανογκανέζικη εταιρεία, η οποία κυκλοφορεί την πρώτη οργανική σοκολάτα που φτιάχνεται και συσκευάζεται στην Γκάνα, ισχυρίζεται ότι το περιτύλιγμα αλουμινίου είναι χειρότερο για το περιβάλλον απ’ ότι το πλαστικό.
Έτσι, αποφάσισε να υιοθετήσει τον χαρτοπολτό, ο οποίος είναι πλήρως βιοδιασπώμενος.
«Αναζητούσαμε μια εναλλακτική για το περιτύλιγμα αλουμινίου, λόγω του κακού περιβαλλοντικού αποτυπώματος που έχει. Το αλουμίνιο παράγεται από βωξίτη και δέντρα και κατά τη διάρκεια της παραγωγής του καταστρέφονται φυτά», είπε ο Hendrik Reimers, ιδρυτής της Fairafric.
Όπως εξήγησε, η επεξεργασία του βωξίτη, για να παραχθεί το αλουμίνιο, παράγει τοξικά απόβλητα, μια κόκκινη λάσπη, η οποία πρέπει να πετιέται σε ειδικούς χώρους. Ωστόσο, συχνά αποβάλλεται σε λίμνες και ποτάμια, καταστρέφοντας ολόκληρα οικοσυστήματα.
«Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό, Η παραγωγή του αλουμινίου απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας», πρόσθεσε.
«Αντίθετα, το υλικό μας από χαρτοπολτό παράγεται από τα ίδια τα φυτά, Δεν είναι απλά βιοδιασπώμενο και φιλικό και προς το περιβάλλον, αλλά παράγεται από ανανεώσιμες πηγές», εξήγησε ο Hendrik Reimers.
Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο προς το περιβάλλον, αλλά και την ορθή γεωργική και εμπορική πρακτική. Όπως εξηγεί, η παραγωγή της σοκολάτας της στην Γκάνα προσφέρει 5 φορές μεγαλύτερο εισόδημα για τους παραγωγούς, απ’ ότι εάν έστελναν απλά τους κόκκους κακάο για παραγωγή αλλού (εν προκειμένω στη Γερμανία).
Το αλουμίνιο είναι το πιο διαδεδομένο μέταλλο και αποτελεί το 8% της μάζας της γης. Αν και είναι 100% ανακυκλώσιμο, αυτό δε συμβαίνει, όπως έχει δείξει η πραγματικότητα. Η εταιρεία καλεί και άλλες μάρκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.
Πηγή: foodnavigator