ΑρχικήΝέαΉρθαν οι οικολογικές σοκολάτες με περιτύλιγμα από χαρτοπολτό αντί για αλουμίνιο

Ήρθαν οι οικολογικές σοκολάτες με περιτύλιγμα από χαρτοπολτό αντί για αλουμίνιο

cibum team

Οικολογικές συσκευασίες, όπου το περιτύλιγμα της σοκολάτας θα είναι από χαρτοπολτό αντί για αλουμίνιο, όπως συνηθίζεται κατά κόρον, εισάγει στην αγορά η Fairafric.

Η γερμανογκανέζικη εταιρεία, η οποία κυκλοφορεί την πρώτη οργανική σοκολάτα που φτιάχνεται και συσκευάζεται στην Γκάνα, ισχυρίζεται ότι το περιτύλιγμα αλουμινίου είναι χειρότερο για το περιβάλλον απ’ ότι το πλαστικό.

- Advertisement -

Έτσι, αποφάσισε να υιοθετήσει τον χαρτοπολτό, ο οποίος είναι πλήρως βιοδιασπώμενος.

«Αναζητούσαμε μια εναλλακτική για το περιτύλιγμα αλουμινίου, λόγω του κακού περιβαλλοντικού αποτυπώματος που έχει. Το αλουμίνιο παράγεται από βωξίτη και δέντρα και κατά τη διάρκεια της παραγωγής του καταστρέφονται φυτά», είπε ο Hendrik Reimers, ιδρυτής της Fairafric.

- Advertisement -

Όπως εξήγησε, η επεξεργασία του βωξίτη, για να παραχθεί το αλουμίνιο, παράγει τοξικά απόβλητα, μια κόκκινη λάσπη, η οποία πρέπει να πετιέται σε ειδικούς χώρους. Ωστόσο, συχνά αποβάλλεται σε λίμνες και ποτάμια, καταστρέφοντας ολόκληρα οικοσυστήματα.

«Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό, Η παραγωγή του αλουμινίου απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας», πρόσθεσε.

- Advertisement -

«Αντίθετα, το υλικό μας από χαρτοπολτό παράγεται από τα ίδια τα φυτά, Δεν είναι απλά βιοδιασπώμενο και φιλικό και προς το περιβάλλον, αλλά παράγεται από ανανεώσιμες πηγές», εξήγησε ο Hendrik Reimers.

Η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο προς το περιβάλλον, αλλά και την ορθή γεωργική και εμπορική πρακτική. Όπως εξηγεί, η παραγωγή της σοκολάτας της στην Γκάνα προσφέρει 5 φορές μεγαλύτερο εισόδημα για τους παραγωγούς, απ’ ότι εάν έστελναν απλά τους κόκκους κακάο για παραγωγή αλλού (εν προκειμένω στη Γερμανία).

Το αλουμίνιο είναι το πιο διαδεδομένο μέταλλο και αποτελεί το 8% της μάζας της γης. Αν και είναι 100% ανακυκλώσιμο, αυτό δε συμβαίνει, όπως έχει δείξει η πραγματικότητα. Η εταιρεία καλεί και άλλες μάρκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Πηγή: foodnavigator

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών