Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ήρθε το γάλα… πατάτας!

ΑρχικήΝέαΉρθε το γάλα… πατάτας!
spot_img

cibum team

 

Αφήστε στην άκρη το γάλα βρώμης, ήρθε η ώρα να πάρουν τη δόξα… οι πατάτες.

Με έδρα τη Σουηδία, η νεοεμφανιζόμενη μάρκα vegan γαλακτοκομικών προϊόντων Dug ανέπτυξε το πρώτο φυτικό γάλα στον κόσμο με βάση την πατάτα.

Σύμφωνα με την νεοσύστατη εταιρεία, δεν πλησιάζει απλά τα πραγματικά γαλακτοκομικά προϊόντα – είναι πολύ πιο βιώσιμο, ακόμη και σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά φυτικά γάλατα στην αγορά.

Το Dug δημιουργήθηκε από τη Veg of Lund, μια καινοτόμο εταιρεία τροφίμων που έχει τις ρίζες του στην έρευνα της καθηγήτριας Eva Tornberg στο Πανεπιστήμιο του Lund.

Αντί να χρησιμοποιεί σόγια, βρώμη ή αμύγδαλα, το Dug χρησιμοποιεί πατάτες.

Το πρώτο γάλα πατάτας στον κόσμο

Σύμφωνα με τη μάρκα, είναι η πρώτη στον κόσμο εναλλακτική λύση για vegan γάλα με βάση πατάτα.

Χρησιμοποιώντας μια βάση πατάτας, η σύνθεση της νεοσύστατης εταιρείας περιέχει πρωτεΐνη μπιζελιού, μαλτοδεξτρίνη, ίνες κιχώριου, κραμβέλαιο και φυσικά αρωματικά.

Το γάλα είναι επίσης εμπλουτισμένο με βιταμίνες συμπεριλαμβανομένων των D, B12 και φολικού οξέος.

Προς το παρόν, το Dug προσφέρει τρεις γεύσεις: Original, Barista, Unsweetened.

Ολόκληρη η γκάμα είναι απαλλαγμένη από λακτόζη, σόγια, γλουτένη και ξηρούς καρπούς, γεγονός που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα είδη vegan γάλακτος στην αγορά.

Λειτουργεί ακριβώς όπως το κανονικό  γάλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα, το ψήσιμο και ακόμη και τη δημιουργία του τέλειου αφρού για lattes.

Το Dug προσγειώθηκε για πρώτη φορά στη σουηδική αγορά τον Μάιο του τρέχοντος έτους και μόλις μπήκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του Amazon.

Τα οφέλη από την αειφορία

Εκεί που η Dug πιστεύει ότι πραγματικά ξεχωρίζει από την πολυπληθή αγορά φυτικού γάλακτος είναι η βιωσιμότητά της. Και όλα αυτά χάρη στις πατάτες.

Το γάλα πατάτας της Dug μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εντυπωσιακά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, που εκτιμάται σε περίπου 0,27 t έως 0,31 kg CO2e/kg. Επίσης, καταναλώνει πολύ λιγότερη γη, απαιτώντας τη μισή ποσότητα που χρειάζεται η βρώμη.

Όσον αφορά τη χρήση νερού, το Dug χρησιμοποιεί 56 φορές λιγότερο νερό από το γάλα αμυγδάλου.

«Έχουμε ένα καλό προϊόν για το οποίο είμαστε περήφανοι », δήλωσε ο Thomas Olander, Διευθύνων Σύμβουλος της Veg of Lund.

 «Η επιλογή μας να χρησιμοποιήσουμε τις πατάτες ως βάση σημαίνει ότι έχουμε ένα εξαιρετικά βιώσιμο ποτό. Οι πατάτες δεν χρειάζονται πολλά για να αναπτυχθούν καθιστώντας τις μια εξαιρετικά βιώσιμη καλλιέργεια σε σύγκριση με άλλες όπως η σόγια, τα αμύγδαλα ή η βρώμη. Για να μην αναφέρουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα », πρόσθεσε.

Προφανώς, όλοι οι τύποι φυτικού γάλακτος κερδίζουν σε σύγκριση με το αγελαδινό. Σύμφωνα με μια ανάλυση, οι 13 κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες στον κόσμο παράγουν αρκετές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου για να ξεπεράσουν ολόκληρο το αποτύπωμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: greenqueen.com.hk

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο