Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Baci: Το πιο ρομαντικό σοκολατάκι της Ευρώπης έκλεισε 100 χρόνια – Ποιος κρύβεται πίσω από το θρυλικό γλυκό

ΑρχικήΝέαΙστορία ΤροφίμωνBaci: Το πιο ρομαντικό σοκολατάκι της Ευρώπης έκλεισε 100 χρόνια - Ποιος κρύβεται πίσω από το θρυλικό γλυκό
spot_img

Αν έχετε αναμνήσεις από κάποια πεντανόστιμα σοκολατάκια τυλιγμένα με ένα μικρό ερωτικό σημείωμα, τότε αυτά ήταν πιθανώς τα «Baci».

Το αγαπημένο γλύκισμα του Αγίου Βαλεντίνου κλείνει τα 100 χρόνια φέτος.

Το Baci, που σημαίνει “φιλιά” δημιουργήθηκε το 1922 στην Περούτζια της Ιταλίας από την Luisa Spagnoli, επιχειρηματία ζαχαροπλαστικής.

Η εταιρεία που τα παράγει, η Perugina, αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία τους στη δημιουργικότητα και τη φιλοδοξία της.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί, η συνταγή της σοκολάτας παραμένει η ίδια: μαύρη σοκολάτα, gianduia, ψιλοκομμένα φουντούκια και γεμιστή με ένα ολόκληρο φουντούκι.

Για να γιορτάσει η εταιρεία, κυκλοφορεί μια περιορισμένη έκδοση αφιερωμένη στα 100 χρόνια, ευγενική προσφορά των Dolce και Gabbana.

Ο οίκος μόδας συνεργάστηκε με την Perugina για να δημιουργήσει μια εορταστική συλλογή με μια συνταγή limited edition, η οποία διαθέτει κέντρο με άρωμα λεμονιού, επικαλυμμένο με λευκή σοκολάτα.

Πηγή: Instagram

Μια ιστορία αγάπης σοκολάτας με πλούσια ιστορία

Σύμφωνα με την Perugina, η οποία πωλήθηκε στη Nestle το 1988, η Spagnoli έθεσε ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας σοκολάτας με μοναδικό σχήμα, η οποία νόμιζε ότι έμοιαζε με την άρθρωση μιας σφιγμένης γροθιάς.

Στην αρχή το ονόμασε «Cazzotto» (που σημαίνει «γροθιά» στα ιταλικά).

Ο σύντροφος της ζωής της, Giovanni Buitoni, ιδιοκτήτης της εταιρείας ζυμαρικών Buitoni, θεώρησε ότι το όνομα ήταν ακατάλληλο.

Μπορείτε να φανταστείτε”, φέρεται να είπε στη Λουίζα, “πηγαίνοντας σε ένα κατάστημα και ζητώντας από τον βοηθό του καταστήματος μια γροθιά;”.

Πρότεινε ένα πιο ρομαντικό όνομα, και οι σοκολάτες ονομάστηκαν “Baci”, που σημαίνει φιλιά.

Αυτή ήταν η αρχή αυτού που επρόκειτο να γίνει μια συναρπαστική ιστορία μιας από τις πιο γνωστές ρομαντικές χειρονομίες φαγητού στον κόσμο.

Οι διάσημες ερωτικές σημειώσεις των Baci δεν ήταν δική της ιδέα και οι σοκολάτες αρχικά δεν τις συνόδευαν.

Λίγα χρόνια μετά τη γέννηση του Baci, ο Federico Seneca, καλλιτεχνικός διευθυντής της Perugina εκείνη την εποχή, αποφάσισε να συμπεριλάβει κάτι μοναδικό στο χαρτί περιτυλίγματος για το οποίο είχε γίνει διάσημη η σοκολάτα.

Μέχρι σήμερα οι μικρές ερωτικές σημειώσεις παραμένουν, μεταφρασμένες σε διάφορες γλώσσες.

Η Spagnoli ήταν μια πραγματική πρωτοπόρος στη ζαχαροπλαστική

Η Spagnoli όχι μόνο εφηύρε το Baci, αλλά και δημιούργησε τον δικό της οίκο μόδας, που πλέον φέρει το όνομά της και ένα από τα μεγάλα ονόματα της ιταλικής μόδας.

«Ο ρόλος της Spagnoli είναι εξαιρετικά δυναμικός, πρωτοπόρος σε αυτό που θα ονομαστεί μεταγενέστερα γυναικεία επιχειρηματικότητα», λέει η Χριστίνα Μενκαρόνι στο Euronews, Διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου Περουγκίνα.

«Ήταν ήδη περίεργο να βρεθεί μια γυναίκα που να κάθεται στο διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας, πόσο μάλλον να βρεθεί μια που να παρακολουθεί τις καινοτόμες πτυχές, τις συνταγές, τα προϊόντα, τη δραστηριότητα που αφορά τα προϊόντα, αλλά ήταν μια έξυπνη επιχειρηματίας με πολύ σύγχρονο πνεύμα».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα