ΑρχικήΝέαΙστορία Τροφίμων«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες»: Εκδήλωση για τις ρίζες της Κρητικής διατροφής

«Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες»: Εκδήλωση για τις ρίζες της Κρητικής διατροφής

2 λεπτά ανάγνωσης

Προβολή της Κρητικής διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας.

Μια εκδήλωση μέσω της οποίας επιχειρείται να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των αρχαίων Μινωικών παραδόσεων και της σύγχρονης κοινωνίας, εντάσσοντας την ιστορική γνώση και την πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινή μας ζωή και εκπαίδευση, πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 ώρα 19.00 στη Σταλίδα.

- Advertisement -

Η εκδήλωση με τίτλο «Μαγειρεύοντας με τους Μινωίτες – ταξίδι στις ρίζες της Κρητικής διατροφής», αποτελεί πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Ενότητας ΜΑΛΛΩΝ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριανών, και τον Σύλλογο Απανταχού Κρασσανών και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO «ΚΝΩΣΟΣ», της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.

Μέσα από την παρουσίαση των μινωικών διατροφικών συνηθειών, τεχνολογιών και τεχνών, οι διοργανωτές θέλουν να προβάλλουν την αξία της διατροφής ως κεντρικού στοιχείου της πολιτιστικής ταυτότητας και της κοινωνικής ευημερίας. Ενθαρρύνουν την κοινωνία να υιοθετήσει πιο βιώσιμους τρόπους διαβίωσης, ενώ ταυτόχρονα όπως σημειώνουν: «Τιμούμε και αναβιώνουμε τις παραδόσεις που έχουν συνθέσει την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Στοχεύουμε στο να καταστήσουμε αυτή την εκδήλωση ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια για την προώθηση της εκπαίδευσης, της πολιτιστικής ανταλλαγής και της διατήρησης της βιοποικιλότητας, συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και οδηγώντας προς ένα βιώσιμο μέλλον».

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το γάλα που ΔΕΝ πρέπει να πίνουν τα παιδιά και τα τυριά που πρέπει να αποφεύγουν – Επίσημη δήλωση θέσεων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις στα παιδιά ενώ δεν προσφέρει αποδεδειγμένα διατροφικά οφέλη.

Κυβερνοεπίθεση σε εκατοντάδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία – Ποια μέτρα προστασίας χρειάζεται ο κλάδος τροφίμων όταν οι χάκερ απειλούν την ασφάλεια

Η παραβίαση των συστημάτων ψύξης προκάλεσε μεγάλες απώλειες σε νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ οι νέες επιθέσεις αναδεικνύουν τις ευπάθειες των ψηφιακά συνδεδεμένων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Επιβεβαιώθηκε νοθεία σε Ελληνικούς χυμούς – Τα ερωτήματα για την καταγγελία του Φεβρουαρίου

Μήνες μετά τις καταγγελίες του Φεβρουαρίου, ο ΕΦΕΤ επιβεβαιώνει την παρουσία εξωγενών σακχάρων σε χυμούς πορτοκαλιού και μήλου, χωρίς να αποκαλύπτει μάρκες, εταιρείες και παρτίδες