Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
17.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα μήλα του χθες και του σήμερα – Οι διαφορές που ανακάλυψαν ερευνητές

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / ΒιβλίαΤα μήλα του χθες και του σήμερα - Οι διαφορές που ανακάλυψαν ερευνητές
spot_img

Την εξέλιξη του μήλου με την πάροδο του χρόνου επιχειρήσαν να εξετάσουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Dalhousie του Καναδά, για να διαπιστώσουν πώς εξελίχθηκε το παγκόσμιας φήμης φρούτο. Για τις ανάγκες της έρευνας άντλησαν από τη συλλογή Apple Biodiversity Collection του Καναδά – έναν οπωρώνα με περισσότερες από 1.000 ποικιλίες μήλων, συμπεριλαμβανομένων και αρχαίων ειδών μήλου και εξέτασαν 10 διαφορετικές ποικιλίες. 

Διαπίστωσαν ότι τα καλλιεργούμενα μήλα ήταν 3,6 φορές βαρύτερα, περίπου το ήμισυ πιο όξινα και πολύ λιγότερο πικρά από τα άγρια ​​είδη από τα οποία προέρχονται. «Χρησιμοποιώντας ιστορικά αρχεία, διαπιστώσαμε ότι η εκτροφή μήλων τα τελευταία 200 χρόνια έχει οδηγήσει σε μια τάση προς μήλα με υψηλότερα διαλυτά στερεά, λιγότερο πικρά και που μαλακώνουν λιγότερο κατά την αποθήκευση.», είπαν οι συγγραφείς της μελέτης.

- Advertisement -

«Η εργασία μας δείχνει ότι τα καλλιεργούμενα και τα άγρια ​​μήλα έχουν αποκλίνει φαινοτυπικά και ότι εκατοντάδες χρόνια βελτίωσης των μήλων έχουν διαμορφώσει την ποικιλία των φρούτων και τη μορφή που παρατηρούμε, μεταξύ των καλλιεργούμενων μήλων, σήμερα. Τα άγρια ​​μήλα προσφέρουν δυνητικά πολύτιμες δεξαμενές γενετικού υλικού που μπορεί να είναι χρήσιμα για τη βελτίωση των μήλων».

Τα μήλα είναι μια από τις καλλιέργειες με τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο και η καλλιέργειά τους χρονολογείται πριν από τουλάχιστον 7.000 χρόνια.

Πηγή: news.sky.com

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα