Μόλις 10 ετών το κρεμώδες τυρί Le Claousou έχει λεία υφή, έντονη γεύση και περίβλημα από φλοιό έλατου.
Στα λιβάδια της Γαλλικής οροσειράς Cévennes, μια οικογενειακή επιχείρηση παρασκευάζει ένα πρόβειο κρεμώδες τυρί που μπορεί κανείς να απολαύσει με διάφορους τρόπους. Το εργοστάσιο τυριού Du Fédou, μετά από αρκετές προσπάθειες δημιούργησε το τυρί Le Claousou σε ένα διάστημα δύο χρόνων.
Το γάλα συλλέγεται από δώδεκα βοσκούς σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τα βοσκοτόπια La Causse Méjean. Τα πρόβατα που το παρέχουν τρέφονται κυρίως με γρασίδι, βότανα και λουλούδια, δίνοντας στο τυρί μια γήινη, ξηρή και συνάμα φρουτώδη γεύση. Έχει σχήμα οβάλ με καπνιστό φλοιό Ελάτης που περικλύει στο εσωτερικό του μεταξένια και ρευστή υφή. Η φλούδα πλένεται τακτικά σε άλμη που έχει ως αποτέλεσμα ένα όμορφο ροζ
ιβουάρ χρώμα. Φτιάχνεται με ακατέργαστο αλάτι από πρόβειο γάλα και πυτιά.
Η ονομασία προέρχεται από μια ομάδα ασβεστολιθικών οροπεδίων στην περιοχή Causses που προστατεύεται από τα πρόβατα με πέτρινους τοίχους παρομοιάζοντας τον τρόπο που προστατεύεται το κρεμώδες εσωτερικό του τυριού από τον φλοιό ελάτης. Η υλοποίηση της ιδέας για ένα τυρί με λεία υφή και έντονη γεύση ξεκίνησε το 2012, ωστόσο επειδή οι αρχικές παρτίδες κατέρρεαν κατά τη διαδικασία ωρίμανσης, χρησιμοποιήθηκε το
δέσιμο του φλοιού ελάτης. Η διαδικασία ωρίμανσης πέρνει από δύο έως τρεις εβδομάδες.
Το True Foodies προτείνει το τυρί με μια φέτα ψωμί σίκαλης ώστε να τονιστεί η πλούσια γεύση του τυριού, καθώς και περιχυμένο πάνω από μαγειρεμένες πατάτες. Επίσης θα απογειωθεί η γεύση του αν συνδυαστεί με ένα ποτήρι λευκό κρασί Gewurztraminer ή ένα κόκκινο Cote de Rhone όπως το Beaumes de Venise.