Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και οι τιμές της σόγιας επηρεάζονται από τον πόλεμο και την ξηρασία

ΑρχικήΝέαΚαι οι τιμές της σόγιας επηρεάζονται από τον πόλεμο και την ξηρασία
spot_img

Η τιμή της σόγιας, η οποία χρησιμοποιείται σε βιοκαύσιμα, τρόφιμα και ζωοτροφές, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τα υψηλότερα από το 2012.

Στην μακρά λίστα των προϊόντων που έχουν επηρεαστεί από την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μπαίνει και η σόγια.

Οι τιμές της σόγιας έχουν εκτοξευθεί περίπου 30% φέτος σε μια αύξηση – ρεκόρ που υπόσχεται περαιτέρω ταλαιπωρία στους καταναλωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την πιο σοβαρή περίοδο πληθωρισμού τροφίμων εδώ και μια δεκαετία.

Τα συμβόλαια γεωργίας της σόγιας στο Συμβούλιο Εμπορίου του Σικάγο, τερμάτισε τις συναλλαγές την Πέμπτη στα 17,69 δολάρια το μπουσέλ, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 17,68 δολαρίων, που είχε οριστεί τον Σεπτέμβριο του 2012, τότε που η ξηρασία έκαψε την αμερικανική σοδειά. Η τιμή έπεσε στα 17,08 δολάρια τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι υποχώρησαν από πολλές αγορές μετά από μια άλλη, όπως αναφέρει η World Street Journal.

Το σογιέλιο πλησίασε το υψηλό του Απριλίου, στα 87 σεντς το κιλό, ενώ οι δεσμεύσεις αγοράς για τη σόγια αυξήθηκαν κατά 68% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο πόλεμος έχει διακόψει τις παγκόσμιες προμήθειες του ηλιόσπορου και του ηλιελαίου, του οποίου η Ουκρανία ήταν κορυφαίος εξαγωγέας. Αυτό είχε καταστροφικές επιπτώσεις στις τιμές άλλων πηγών βρώσιμων ελαίων.

Μέσα σε όλα αυτά, η κατάσταση επιδεινώνεται από τις καιρικές συνθήκες. Η ξηρασία στην αμερικανική Δύση, τη Λατινική Αμερική και άλλες περιοχές αναμένεται να συμπιέσει την παγκόσμια σοδειά σόγιας, καθιστώντας την αμερικανική σόγια ακόμα πιο πολύτιμη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα