Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και σε τρίτη ευρωπαϊκή χώρα ρεκόρ λουκέτων σε επιχειρήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας τρωκτικών

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚαι σε τρίτη ευρωπαϊκή χώρα ρεκόρ λουκέτων σε επιχειρήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας τρωκτικών
spot_img

Αυξάνονται οι χώρες που ανακοινώνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων και εστίασης λόγω παρουσίας ποντικιών.

Μετά την Ιρλανδία που έδωσε  21 εντολές κλεισίματος σε εστιατόρια, μόνο τον Απρίλιο και την Τσεχία που έκλεισε 21 εστιατόρια από τον Ιαγουάριο μέχρι τα μέσα Μαΐου, τώρα και η Ολλανδική Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων και Καταναλωτικών Προϊόντων (NVWA) ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των έκτακτων λουκέτων σε επιχειρήσεις τροφίμων, όπως αρτοποιεία, τοπικά σούπερ μάρκετ και καταστήματα εστίασης, λόγω σοβαρής όχλησης από παράσιτα. Το 2023, η NVWA έκλεισε 34 καταστήματα και εγκαταστάσεις εστίασης για αυτόν τον λόγο και το πρώτο πεντάμηνο του 2024 ήταν ήδη 35. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπήρχε πρόβλημα με ποντίκια, στις άλλες περιπτώσεις ήταν ενόχληση από αρουραίους και κατσαρίδες.

Τα περισσότερα κλεισίματα έκτακτης ανάγκης λόγω παρασίτων πραγματοποιήθηκαν στο Randstad. Το 2023, η NVWA έκλεισε 13 καταστήματα εστίασης στο Άμστερνταμ, 7 στο Ρότερνταμ, 4 στη Χάγη και 3 στο Zaandam. Το 2024 υπήρχαν 14 στο Άμστερνταμ και 4 στο Zaandam.

Η NVWA λέει πως όταν οι επιθεωρητές βλέπουν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία έχει το δικαίωμα και μπορεί να κλείσει προσωρινά μια εταιρεία. Ένα τέτοιο κλείσιμο έκτακτης ανάγκης είναι ένα από τα αυστηρότερα μέτρα που μπορεί να επιβάλει η NVWA και η παρουσία παρασίτων είναι ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους . Τα ποντίκια και άλλα παράσιτα μεταφέρουν κάθε είδους βακτήρια και ασθένειες, τις οποίες μπορούν να μεταδώσουν μέσω των περιττωμάτων τους. Μια επιχείρηση μπορεί να ανοίξει ξανά μόνο όταν όλα τα επηρεαζόμενα τρόφιμα έχουν πεταχτεί, η επιχείρηση έχει καθαριστεί σχολαστικά και έχουν ληφθεί μέτρα για τον έλεγχο και την απώθηση των παρασίτων.

Τα παράσιτα δεν ανήκουν σε κουζίνες, εστιατόρια ή άλλα μέρη όπου παρασκευάζονται και πωλούνται τρόφιμα. Ως εκ τούτου, οι επιχειρηματίες που εργάζονται με τρόφιμα είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της όχλησης που προκαλείται από παράσιτα. Εάν ένας επιχειρηματίας βρει ίχνη ποντικών, για παράδειγμα, η NVWA συμβουλεύει να προσλάβει έναν ελεγκτή παρασίτων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση στην Αττική – Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί δηλητηρίασης σε κατασκήνωση στην Αττική.

Εμφιαλωμένα νερά: Πληθαίνουν ο ομαδικές αγωγές για μικροπλαστικά και χημικά

Οι ομαδικές αγωγές που αφορούν εμφιαλωμένο νερό αυξάνονται, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στα χημικά και τα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων.

Δεν έχει προηγούμενο! Ενεργειακό ποτό σε σκόνη που… σνιφάρεται και θυμίζει κοκαΐνη

Η Δρ. Μαρίνα Τσιάβου μιλάει στο cibum για την "ενεργειακή" σκόνη που θυμίζει κοκαΐνη
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα