Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αθήνα: Το Vegan burger που έγινε must σε “meat lovers” εστιατόρια!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΑθήνα: Το Vegan burger που έγινε must σε "meat lovers" εστιατόρια!
spot_img

Μια κίνηση ενότητας και γαστρονομικής αριστείας που βάζει σε πειρασμό ακόμα και τους πιο φανατικούς κρεατοφάγους.

Η διατροφή μας αλλάζει και τα τελευταία χρόνια με ραγδαίο ρυθμό. Η απάντηση στο ερώτημα: «Τι θα φάμε σήμερα;» είναι ήδη πολύ διαφορετική, από ότι ήταν χθες. Η ταμπέλα του αναχρονιστικού και του γαστρονομικά «βαρετού», που εύκολα έμπαινε μέχρι πρόσφατα σε νηστίσιμα και vegetarian πιάτα, έχει εκλείψει πλέον, μιας και οι κουζίνες των εστιατορίων δεν διστάζουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν vegan επιλογές, που συναισθάνονται, αλλά και διαμορφώνουν την διατροφή του μέλλοντος.


Η επιστήμη και η τεχνολογία τρέχει για να υποστηρίξει τη νέα πραγματικότητα. Ήδη μια ισπανική νεοσύστατη επιχείρηση βιοτεχνολογίας, αναπτύσσει μια φορητή συσκευή, που θα είναι σε θέση να εντοπίσει DNA ζώων σε vegan προϊόντα, σε μόλις μία ώρα.
Πλέον, είναι αντιληπτό πώς οι vegan δεν είναι απλώς καταναλωτές με ιδιαίτερες προτιμήσεις. Είναι πολίτες αφοσιωμένοι, παθιασμένοι, συνειδητοποιημένοι που έχουν την αυτοπεποίθηση ώστε να αμφισβητήσουν την mainstream συνθήκη διατροφής του σήμερα, επιδιώκοντας καλύτερες επιλογές για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Δημιουργούν κινήματα με σύμμαχο το διαδίκτυο (π.χ. Action on Sugar), αλλά προχωράνε και σε κινητοποιήσεις (θυμηθείτε τις επιθέσεις σε κρεοπωλεία της Αθήνας πριν 3 χρόνια). Οι vegans, έχουν πλέον βάσεις με θρεπτικό, κοινωνικό και αν μη τι άλλο, γαστρονομικό υπόβαθρο.

Στο πνεύμα αυτό, ολοένα και περισσότερα εστιατόρια που καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κοινού για τις δημιουργίες τους από κρέας, προσθέτουν πιάτα vegan, όχι ως απομίμηση των ‘’κανονικών’’, αλλά ως νέες αυθύπαρκτες προτάσεις.
«Το ‘The Cardinal’, είναι μια πρόταση από εμάς, προς όλους του λάτρεις των burgers. Είναι ένα από τα Limited Edition burgers του menu μας, σχεδιασμένο όπως όλα, για γευστική απόλαυση, αλλά και vegan διατροφή.», τονίζει στο cibum ο κ. Διαμαντής Γουναράκης, Marketing & Sales Manager των Simply Burgers.

«Θυμάμαι πώς είχαμε μαζευτεί μια Τρίτη πρωί στο κατάστημα των Βριλησσίων, η διοίκηση και η ειδική ομάδα που επιμελείται το burger engineering του μενού μας, όταν ο chef μας παρουσίασε το συγκεκριμένο burger. Και αφού το δοκιμάσαμε, άρχισαν οι συζητήσεις και οι αμφιβολίες, σχετικά με το εάν ένα φυτικό burger στο μενού μας ήταν εκτός των προτιμήσεων του κοινού. Μετά από σχεδόν 2
ώρες, ένα άτομο από την ομάδα πήρε τον λόγο: «Ας μιλήσουν οι ειδικοί». Έτσι και έγινε, οπότε και κανονίστηκε ραντεβού με μέλη της Ελληνικής Vegan Κοινότητας για να ακούσουμε την αντικειμενική τους άποψη. Το προϊόν πραγματικά ενθουσίασε όσους το δοκίμασαν, και παράλληλα δουλέψαμε μαζί για ορισμένες γευστικές βελτιώσεις, καταλήγοντας σε ένα μοναδικό burger το οποίο παρουσιάσαμε τον Μάρτιο του ίδιου έτους.»
‘’Ακόμη θυμάμαι το μήνυμα ενός πελάτη, μαθητή Λυκείου, ο οποίος έγραψε: «Δεν είχα ιδέα πώς ένα Vegan γεύμα μπορεί να είναι τόσο απολαυστικό. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνω και εγώ vegan;»’’
Και συνεχίζει ο κ. Γουναράκης: «Με το ‘The Cardinal’ αισθανόμαστε πώς υπηρετούμε την διαφορετικότητα στην επιλογή διατροφικού προτύπου και νιώθουμε ότι είναι το burger που μας φέρνει ΟΛΟΥΣ στο ίδιο τραπέζι. Για την απόλαυση, χωρίς διαχωρισμούς.»

«Δουλεύουμε ακατάπαυστα έτσι ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς τόσο τις διαδικασίες, όσο και τις συνταγές μας, με το ‘The Cardinal’ να μην αποτελεί εξαίρεση. Το ψωμί ολικής άλεσης, έχει δώσει την θέση του σε ένα αφράτο ψωμάκι από χαρουπάλευρο και σιρόπι χαρουπιού, το μπιφτέκι είναι ακόμα πιο ζουμερό και γευστικό, ενώ η beetroot chutney έχει ακόμα πιο έντονη την γεύση από παντζάρι. Έχει σημασία να αναφερθεί ότι το φυτικό μπιφτέκι του ‘The Cardinal’ πλάθεται καθημερινά στα εστιατόριά μας με βάση την μοναδική μας συνταγή, από επιλεγμένα υλικά όπως κινόα, ταχίνι και νιφάδες βρώμης, ενώ κανένα
από τα υλικά του δεν έρχεται σε επαφή με ζωικά προϊόντα, σε οποιοδήποτε στάδιο προετοιμασίας ή ετοιμασίας του προϊόντος. Γι’ αυτό προσκαλούμε όλους όσοι θέλουν να δοκιμάσουν ένα χειροποίητο vegan burger ή απλά θέλουν να νηστέψουν αυτή την περίοδο, να δοκιμάσουν το Limited Edition burger ‘The Cardinal’.»

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα