Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιτέλους! Ωμό σκόρδο χωρίς δυσάρεστη οσμή – Έχει ήδη κερδίσει, δύο διεθνή βραβεία καινοτομίας τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπιτέλους! Ωμό σκόρδο χωρίς δυσάρεστη οσμή - Έχει ήδη κερδίσει, δύο διεθνή βραβεία καινοτομίας τροφίμων
spot_img

Το νέο σκόρδο μπορεί να καταναλωθεί χωρίς τις συνέπειες της κακής αναπνοής, του πόνου στο στομάχι, της δυσπεψίας, της δίψας και όλων των άλλων ενοχλήσεων, διατηρώντας παράλληλα 100% το σχήμα, τη γεύση και τα οφέλη του ωμού σκόρδου

Κατά πολλούς, μια απαίσια γεύση και ένα ακόμα χειρότερο άρωμα. Για άλλους, η πεμπτουσία της απόλαυσης στο τρόφιμο! Το σκόρδο διχάζει, μια καινοτομία όμως έρχεται αλλάξει το τοπίο. Το βραβευμένο λιβανέζικο προϊόν Garlidoux, αλλάζει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος τρώει και απολαμβάνει το σκόρδο.

Η εταιρεία το παρουσιάζει ως “σκόρδο χωρίς ίχνη” που σημαίνει ότι δεν αφήνει καμία κακή μυρωδιά ούτε δυσπεψία από την οποία υποφέρουν πολλοί άνθρωποι.

Μιλώντας στο The961, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Garlidoux, Khalil Abourrousse, δήλωσε: «Πολλοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν επενδύσει χρόνια στην έρευνα για να σπάσουν το μυστήριο των παρενεργειών του σκόρδου χωρίς επιτυχία, αλλά τελικά το καταφέραμε».

Χρειάστηκαν περισσότερα από 6 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, οι δημιουργοί πίσω από το Garlidoux τελικά έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη στον κόσμο του σκόρδου. Σχεδίασαν μια τεχνολογία που μειώνει τις παρενέργειες του ακατέργαστου σκόρδου σε… καμία! διατηρώντας παράλληλα 100% το σχήμα, τη γεύση και τα οφέλη του ωμού σκόρδου.

Ο Abourrousse δηλώνει με υπερηφάνεια: “Από τώρα και στο εξής, το ωμό σκόρδο μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να χρειάζεται να υποστεί τις συνέπειες της κακής αναπνοής, του πόνου στο στομάχι, της δυσπεψίας, της δίψας, όλων των ειδών των ενοχλήσεων που σχετίζονται με το ωμό σκόρδο, στόχος μας είναι να έχουμε μερίδιο από την παγκόσμια αγορά σκόρδου”.

Για την απόδειξη της καινοτόμου αυτής ιδέας τους, οι ερευνητές της Garlidoux αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το μετατρεπόμενο ωμό σκόρδο μας για να δημιουργήσουν μια νόστιμη πάστα σκόρδου, 100% φυσική.

Δύο μήνες μετά την κατάκτηση του Asia Food Innovation Award, ενός διεθνούς βραβείου καινοτομίας τροφίμων στη Σιγκαπούρη, το Garlidoux ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει στο Λίβανο τον Οκτώβριο του 2019. Επειδή όμως συνέπεσε με την Λιβανέζικη Επανάσταση, ώθησε τους δημιουργούς να καθυστερήσουν την προβλεπόμενη κυκλοφορία των προϊόντων με μια αξιοπρεπή διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Μάρτιο του 2020 τελικά κυκλοφόρησε, και το προϊόν πήρε το 44% του μερίδιου αγοράς από την κατηγορία πάστα σκόρδου, μόλις τους πρώτους 2 μήνες!

Και πάλι όμως οι δυσκολίες συνεχίστηκαν, καθώς η πανδημία χειροτέρεψε και ο Λίβανος βυθίστηκε στην οικονομική του κατάρρευση. Ακόμα χειρότερα, μετά την Έκρηξη στη Βηρυτό, καταστράφηκαν ολοσχερώς το εργοστάσιο και οι αποθήκες του Garlidoux, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος ευτυχώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος δηλώνει πως ήταν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο πάστας σκόρδου πιστοποιημένο με ISO με 18 μήνες σκληρής δουλειάς στα σκαριά, όμως με την επιμονή των επιχειρηματικών συνεργατών, την υπέροχη ομάδα της Garlidoux και την άνευ όρων βοήθεια πολλών ΜΚΟ στις οποίες θα είναι πάντα ευγνώμονες, μπόρεσαν τα ορθοποδήσουν και θα επιστρέψουν στην αγορά αυτό το καλοκαίρι”.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Garlidoux κέρδισε το δεύτερο διεθνές βραβείο καινοτομίας τροφίμων, το Βραβείο Δείκτη της Λωζάνης για το “Καλύτερο Προϊόν της Χρονιάς 2021”.

Αφού επικοινώνησε με την ομάδα του Βραβείου Δείκτη της Λωζάνης, το The961 πληροφορήθηκε ότι το κλειδί για την απονομή του βραβείου του καλύτερου προϊόντος για το Garlidoux είναι ότι (1) έχει έντονο άρωμα και πλούσια γεύση, (2) είναι λείο, φρέσκο, νόστιμο και όχι λιπαρό και (3) η συσκευασία είναι συνοπτική και εύκολη για χρήση στο φαγητό.

Συγκεκριμένα, έπαιξε ρόλο πως το περιεχόμενο αυτού του προϊόντος είναι 100% φυσικό, χωρίς πρόσθετα, και ο Οργανισμός Καθαρής Ετικέτας Anti Additive όρισε αυτό το προϊόν στην κριτική επιτροπή.

Μετά την βράβευση, η Garlidoux έχει λάβει δεκάδες αιτήματα από όλο τον κόσμο που θέλουν να διανείμουν το προϊόν.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα