Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρχεται η ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή πατάτα;

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΈρχεται η ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή πατάτα;
spot_img

Οι ερευνητές εργάζονται για την παραγωγή πατάτας που είναι «ανθεκτική» στην κλιματική αλλαγή.

Το Πανεπιστήμιο του Μέιν αποκάλυψε ότι εργάζεται για την ανάπτυξη του αμυλούχου αυτού λαχανικού έτσι ώστε να μπορεί να αντέξει τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, οι οποίες αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κλιματικής κατάρρευσης.

Ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο την έχει χαρακτηρίσει ακόμη και “σούπερ πατάτα”, η οποία ακολουθεί χρόνια αφοσιωμένης έρευνας που περιλαμβάνει τη διασταυρούμενη επικονίαση.

Πατάτα ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές των καλλιεργειών μπροστά στις δυσοίωνες προβλέψεις για τη βιοποικιλότητα.

Για παράδειγμα, μόλις τον περασμένο μήνα η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) παρουσίασε μια έκθεση που αναφέρει ότι η παραγωγή καλαμποκιού και σιταριού θα επηρεαστούν αρνητικά ήδη από το 2030.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας, οι βροχοπτώσεις και η αυξημένη συγκέντρωση CO2 την επηρεάζουν, όπως επίσης και ο παράγοντας των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Greg Porter είναι καθηγητής οικολογίας και διαχείρισης καλλιεργειών στο πανεπιστήμιο, ο οποίος ανέφερε: «Οι προβλέψεις για την κλιματική αλλαγή είναι τα βαρύτερα γεγονότα βροχοπτώσεων. Και οι πατάτες δεν ανέχονται τις πλημμύρες ή υγρές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα ποιότητας.

“Εάν θέλουμε οι πατάτες να συνεχίσουν να παράγονται με επιτυχία στο Μέιν, πρέπει να είμαστε σε θέση να παράγουμε ποικιλίες που μπορούν να είναι ανθεκτικές στην αλλαγή”.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο έχουν επίσης τονίσει την ανάγκη αναπαραγωγής μιας πατάτας που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα παράσιτα, όπως το σκαθάρι πατάτας Colorado και οι αφίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα παράσιτα “ευδοκιμούν” κάτω από το μεταβαλλόμενο κλίμα.

Το κύριο επίκεντρο της εργασίας είναι να συνδυάσει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά μιας σειράς ποικιλιών πατάτας και να επιμηκύνει την καλλιεργητική περίοδο.

Ο Πόρτερ είπε ότι αυτή είναι μια “πραγματικά δύσκολη” διαδικασία. Αυτό συμβαίνει επειδή περιλαμβάνει μια δεκαετία επιλογής και μπορεί να χρειαστούν δύο έως πέντε έτη για να κυκλοφορήσει μια νέα ποικιλία, όπως αναφέρει το Plant Based News.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψαν οι νέοι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο