Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Groundfridge: Το ψυγείο “επιβίωσης” όταν κοπεί το ρεύμα

ΑρχικήΝέαGroundfridge: Το ψυγείο "επιβίωσης" όταν κοπεί το ρεύμα
spot_img

Μια πρωτότυπη ιδέα έρχεται να μας υπενθυμίσει πως… η φύση έχει όλες τις λύσεις έτοιμες!

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο εξαρτώνται στην καθημερινότητά τους από τα ψυγεία, καθώς και την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που αυτά απαιτούν, ως το Α και το Ω της επισιτιστικής τους ασφάλειας.

Όμως τι γίνεται στην περίπτωση μιας πολύωρης ή ακόμα και πολυήμερης διακοπής ρεύματος, όπως αυτές που πρόσφατα βιώσαμε και στην Ελλάδα εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων;

Επιπλέον, το πιο πιθανό είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί το ψυγείο σας προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων, η οποία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια στο επισφαλές σύστημά μας.

Εδώ έρχεται μια απίστευτη καινοτομία, το Groundfridge, το οποίο χρησιμοποιεί τίποτα άλλο παρά “παθητική” ψύξη για να κρατήσει τα τρόφιμα φρέσκα.

Ένα Groundfridge μοιάζει σα να έχει βγει από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας: Μια μικρή πόρτα εισόδου οδηγεί σε ένα μικρό ανάχωμα γης καλυμμένο με πράσινο γρασίδι ή κάτι άλλο. Στο εσωτερικό, θα πρέπει να κάνετε αρκετά βήματα, τα οποία οδηγούν μέσα από ένα στενό πέρασμα σε μια μικρή σφαίρα χωρίς παράθυρα. Ο χώρος δεν είναι τεράστιος, αλλά είναι περίπου 30 φορές πιο ευρύχωρος από ένα κανονικό ψυγείο με διάμετρο δύο μέτρα.

Το Groundfridge δεν αντικαθιστά ακριβώς ένα κανονικό ψυγείο. Παραμένει στους περίπου στους 11C ενώ ένα κανονικό ψυγείο πλησιάζει τους 4.5C. Έτσι, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να διατηρήσει τον φρέσκο βόειο κιμά ασφαλή για κατανάλωση, είναι όμως η ιδανική λύση για την αποθήκευση φρούτων, λαχανικών, κρασιού, τυριού και πολλών άλλων.

Το Groundfridge όπως αναφέρει το Interesting Engineering, δεν είναι κάποια παλιά παθητική συσκευή ψύξης. Ήταν υποψήφια για ολλανδικό βραβείο design το 2015!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο