Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Groundfridge: Το ψυγείο “επιβίωσης” όταν κοπεί το ρεύμα

ΑρχικήΝέαGroundfridge: Το ψυγείο "επιβίωσης" όταν κοπεί το ρεύμα
spot_img

Μια πρωτότυπη ιδέα έρχεται να μας υπενθυμίσει πως… η φύση έχει όλες τις λύσεις έτοιμες!

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο εξαρτώνται στην καθημερινότητά τους από τα ψυγεία, καθώς και την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που αυτά απαιτούν, ως το Α και το Ω της επισιτιστικής τους ασφάλειας.

Όμως τι γίνεται στην περίπτωση μιας πολύωρης ή ακόμα και πολυήμερης διακοπής ρεύματος, όπως αυτές που πρόσφατα βιώσαμε και στην Ελλάδα εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων;

Επιπλέον, το πιο πιθανό είναι ότι η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί το ψυγείο σας προέρχεται από την καύση ορυκτών καυσίμων, η οποία προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια στο επισφαλές σύστημά μας.

Εδώ έρχεται μια απίστευτη καινοτομία, το Groundfridge, το οποίο χρησιμοποιεί τίποτα άλλο παρά “παθητική” ψύξη για να κρατήσει τα τρόφιμα φρέσκα.

Ένα Groundfridge μοιάζει σα να έχει βγει από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας: Μια μικρή πόρτα εισόδου οδηγεί σε ένα μικρό ανάχωμα γης καλυμμένο με πράσινο γρασίδι ή κάτι άλλο. Στο εσωτερικό, θα πρέπει να κάνετε αρκετά βήματα, τα οποία οδηγούν μέσα από ένα στενό πέρασμα σε μια μικρή σφαίρα χωρίς παράθυρα. Ο χώρος δεν είναι τεράστιος, αλλά είναι περίπου 30 φορές πιο ευρύχωρος από ένα κανονικό ψυγείο με διάμετρο δύο μέτρα.

Το Groundfridge δεν αντικαθιστά ακριβώς ένα κανονικό ψυγείο. Παραμένει στους περίπου στους 11C ενώ ένα κανονικό ψυγείο πλησιάζει τους 4.5C. Έτσι, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να διατηρήσει τον φρέσκο βόειο κιμά ασφαλή για κατανάλωση, είναι όμως η ιδανική λύση για την αποθήκευση φρούτων, λαχανικών, κρασιού, τυριού και πολλών άλλων.

Το Groundfridge όπως αναφέρει το Interesting Engineering, δεν είναι κάποια παλιά παθητική συσκευή ψύξης. Ήταν υποψήφια για ολλανδικό βραβείο design το 2015!

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα